Business Leaders > Noutati > Cadouri de Crăciun de la branduri românești: globuri pictate manual, telegrame din ciocolată, jucării din lemn și produse tradiționale

Oficial s-a dat startul cadourilor, iar cei care încearcă să evite aglomerația din magazine au ca opțiune comenzile de la producătorii locali sau brandurile românești consacrate. Mai mici sau mai mari, cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, aceștia au nevoie de sprijin pentru a depăși provocările financiare aduse de pandemie.

Printre propunerile noastre se numără globuri de porțelan pictate manual, telegrame din ciocolată, jucării din lemn, vinuri sau pachete tradiționale pentru masa de Crăciun.

Un cadou special poate fi clopoțelul de brad sau un glob special de la Wagner Arte, confecționate din porțelan și pictate manual.  

Tricouri și globuri pictate de talentata Andreea Ghencea de la Belong to Art

O urare inedită, transmisă printr-o telegramă de ciocolată. Costă în jur de 70 de lei și poate ajunge prin curier direct la destinatar. Tot la Chocolissimo România puteți găsi reni, brazi sau chiar globuri din ciocolată belgiană premium.

Pentru cei mici puteți alege una din cărțile apărute în noile colecții ale editurilor. Niculescu propune pentru această perioadă seria „Povestea mea de seară“, o colecție minunată de 9 povești despre mari personalități istprice care au schimbat lumea pe care o cunoaștem. Descoperă curajul, istețimea, pasiunea și încrederea în propriile forța ale acestor personaje și învață cum să îți cutivi și dezvolți propria pasiune. Pentru cei mai micuți Tase, privighetoarea din adâncuri îți aduce o poveste în imagini despre prietenie, timiditate și curajul de a fi tu însuți, iar pentru cei pasionați de știință și inginerie veți găsi o mulțime de cărți în care vei descoperi cum GÂNDESC și cum REZOLVĂ inginerii problemele.

O altă variantă ar fi jucăriile din lemn, de la Fleurane. Acestea îi vor ajuta pe cei mici să observe legile fizicii, pe care le vor învăța mai tarziu, la școală, cum ar fi lucrul mecanic, conceptul de parghie cu 1 și 2 brate,  forța gravitațională, echilibrul forțelor și altele. Jucăriile sunt potrivite și pentru jocurile de rol prin care îşi vor dezvolta aptitudinile cognitive şi de socializare, dexteritatea, coordonarea mână-ochi, motricitatea fină, vocabularul, focalizarea, capacitatea de urmărire vizuală sau curiozitatea.

Dacă vă plac sacoșele sau săculeții din bumbac, găsiți câteva modele interesante și la Atelierul de Pânză, o întreprindere socială din București, unde cel puțin 30% dintre angajați sunt persoane cu dizabilități. Pentru Crăciun, au pregătit o colecție specială de produse prietenoase cu mediul, cu vizualuri tematice de sărbătoare. Prețurile sunt cuprinse între 18 și 39 lei.

Revenind la accesorii din lemn, vă propunem colecția #CuInimaLaPurtător, propusă de MOKKO, făcută pentru cei care cred în iubire, în toleranță, în umanitate. MOKKO donează luna aceasta 20% din valoarea vânzărilor online către Asociația Dragoste Desculță.

Coronițe realizate de Adina Filculescu de la Florăria EnRose

Păpuși din fimo și lemn, delicate, șatene, blonde, brunete și chiar roșcate, în ținute fashion sau tradiționale, ce pot fi așezate în brad sau purtate ca accesorii, oferite de Dollflowers.ro

Lumânări parfumate turnate manual în ceșcuțe din porțelan vintage, de la Luminaria Handcrafted Home & Events. Sunt realizate din ingrediente naturale, prietenoase cu mediul, non-toxice și non-iritante. Prețurile sunt cuprinse între 80 și 120 lei, în funcție de caracteristicile porțelanului și cantitatea de ceară.

Produse cosmetice de la producători locali. Eladerm este un brand 100% românesc, produs în Alba-Iulia de către Emanuel Lazar, un farmacist în vârstă de 30 de ani. Printre brandurile românești de cosmetic care v-ar putea inspira pentru cadouri se mai numără Gerovital, Ivatherm, Carless Beauty, Nala.

O sticlă de vin și un cozonac bun ar putea fi o altă opțiune pentru cei care caută un cadou tradițional atunci când merg în vizită de sărbători. Strunga Winery și Gramma sunt doi producători din zona Moldovei care pot reprezenta o bună opțiune. Mai puteți adăuga un cozonac făcut de tinerii antreprenori Dan Posea și Medeea Piron de la cozonacul.ro

Un alt cadou potrivit pentru sărbătorile de iarnă este coșul cu bunătăți tradiționale de la INdiVINO Pipera. De la brânzeturi organice din Transilvania la dulciuri hand-made, pachetele de sărbători includ cât mai multe arome locale și gastronomie autentică. Cel din imagine costă 275 lei și conține pâine cu fulgi de cartofi, salam uscat unguresc, cârnați ardelenești, ciocolată neagră cu palincă, salată de ardei capia, brânză de capră maturată în vin roșu, jumări fără conservanți, brownie de casă, brownie cu Oreo,1 sticlă vin.

Mai puteță adăuga în coș Pachet Sunday bites cu 6 sortimente de unturi din oleaginoase, 100% naturale, produse în România- 168lei

Sau diferite sortimente de la Miere cu Drag, naturale, dintr-o stupină care se află în inima unei păduri din ariaprotejată.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *