Business Leaders > Sanatate > Un week-end relaxant la Ana Hotels Europa: terapii cu nămol, yoga pe plajă și meniuri personalizate pentru un stil de viață sănătos

Situat la doar câțiva pași de malul mării, Ana Hotels Europa este oaza de confort și relaxare de pe litoralul Mării Negre. Hotelul dispune de 221 camere, toate cu vedere spre mare, o piscină cu apă dulce și una cu apă sărată din lacul Techirghiol și este înconjurat de o grădină superbă, cu loc de joacă pentru copii. Centrul de conferințe de la Ana Hotels Europa, cu o suprafață de 900 mp, dispune de 7 săli modulare cu lumină naturală, în care poți organiza evenimente private sau corporate cu până la 500 de participanți.

Aflat la parterul Ana Hotels Europa în Eforie Nord, Ana Aslan Health Spa este o adevărată oază de pace și relaxare. Renumitul centru spa care utilizează în cadrul terapiilor apa sărată din lacul Techirghiol, este principala destinație românească de wellness din România și îmbină terapii de eliminare a stresului, tratamente balneare de vindecare și ritualuri antice de relaxare cu proceduri de întinerire și de tonifiere corporală de ultimă generație.

Cu o suprafață de 1800 mp și 36 cabinete de terapii individuale, centrul Spa este o veritabilă escală a STĂRII DE BINE.

Celebrul centrul Spa, este un punct de reper al istoriei tratamentelor balneo și rutualurilor anti – îmbătrânire din ultimii 50 ani. Se distinge prin abordarea holistică a oaspetilor săi, asociind domeniul vast al tratamentelor de recuperare cu cel de wellness și înfrumusețare. Factorii de cură se regasesc într-o varietate impresionantă de terapii : masaje (cu nămol, dușuri masaj Vichy, masaje diverse cu uleiuri esențiale), împachetări cu nămol și parafină, băi cu nămol, băi cu plante, dușuri subacvale, hidromasaje, terapii cu curenți de joasă, medie și înaltă frecvență, ultrasunete, băi galvanice, aerosoli, tratamente cu câmp magnetic de joasă frecvență, terapii laser, kinetoterapie în apa sărată a piscinei încălzită la 32 C sau în sălile de recuperare și fitness.

Zona Aqua Salty Delight reprezintă o atracție importantă, prin piscina cu apă sărată din Lacul Techirghiol încălzită (singura de acest gen în peisajul Spa-urilor medicale de pe litoral), Jacuzzi, două saune, fântână de ghiață.

În vara anului 2018 în exteriorul Spa-ului a fost inaugurată Techirghiol Pool, o bază modernă de patru stele, destinatătratamentelor cu nămol rece în aer liber (tradiționalele băi reci sau oncțiuni cu nămol). Într-o ambianță deosebită, calmă și relaxantă, oaspeții beneficiază de spații special amenajate pentru aplicarea nămolului, căzi pentru îndepărtarea nămolului în apa sărată, pături pentru masaje cu nămol și o zonă elegantă pentru băi de soare și relaxare în jurul piscinei de 136 mp.

Nămolul din Lacul Techirghiol poate fi considerat un adevărat „doctor al femeilor”. El reaprinde speranța maternității, vindecând afecțiunile inflamatorii ale aparatului reproducător care determină infertilitate (anexite, cervicite, endometrite). Componenta bituminoasă conferă nămolului acțiune asemănătoare hormonilor estrogeni. Terapiile cu nămol stimulează terminațiile senzitive de la nivelul pielii, schimburile de energie și substanțe, mecanismele de reglare a temperaturii corpului și sinteza de vitamina D. Se produce o reglare a compoziției minerale a organismului prin schimburile ionice care se produc la nivelul pielii și mucoaselor cu care intră în contact direct.Creșterea retenției de calciu și fosfor face din nămol un remediu extrem de important pentru întărirea sistemului osos, pentru prevenirea și tratarea osteoporozei. Este minunat când se îmbină efectele vindecatoare ala nămolului cu cele estetice. Este un specialist în frumusețe prin acizii humici din compoziție care au efecte hialuronidazice. Curăță în profunzime pielea, elimină toxinele, purifică, scade secreția de sebum, atenuează ridurile, reduce apariția celulitei. Hidratează intens, catifelează și redă culoarea, elasticitatea, tonusul și strălucirea pielii.

Beneficiile nămolului de la Techirghiol:

-detoxifiază şi exfoliază pielea

-purifică şi hidratează pielea

-alină durerile de spate şi pe cele articulare Reduce contracturile musculare

-stimulează circulaţia periferică

-este ideal pentru a scăpa de celulita inestetică

-ameliorează problemele reumatice

-ameliorează problemele dermatologice

MOȘTENIREA ANA ASLAN , unul dintre cei mai renumiți și premiați cercetători români

Într-o lume care caută cu pasiune elixirul tinereții fără bătrânețe, descoperirea unui tratament antiaging minune la jumătatea secolului al XX-lea a fost de răsunet. Născută în 1896, Prof. Dr. Ana Aslan a dezvoltat în 1951 celebrul produs Gerovital H3, deschizând drumul gerontologiei medicale mondiale și devenind unul dintre cei mai cunoscuți și premiați cercetători români. Un an mai târziu a primit distincția internațională “Leon Bernard” acordată de Organizația Mondială a Sănătății pentru contribuția în domeniu. Au urmat și alte premii de-a lungul anilor, Ana Aslan devenind membră a Academiei de Științe din New York, a Centrului European de Cercetări Medicale Aplicate, a Uniunii Mondiale de Medicină Profilactică și Igienă Socială, președintele Asociației Internaționale de Gerontologie.

După ce a observat, testat și dovedit în premieră eficiența procainei, un puternic anestezic local, în lupta anti-îmbătrânire, femeia care a cucerit timpul și-a dedicat întreaga viață – până la vârsta de 92 de ani – tratamentului geriatric. Ana Aslan a inventat conceptul de Gerovital, iar mai târziu de Aslavital, și a pus bazele unui program geriatric complex de care s-au bucurat nume mari, printre care: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Salvador Dali sau Kirk Douglas.

Cunoscutul endocrinolog Albert C. Simard de la Institutul Pasteur din Paris considera Gerovital H3 un medicament miraculos. Studiile au demonstrat efectul puternic antioxidant, tonifiant și de regenerare a celulelor hepatice pe care îl are acest produs, folosit în prevenirea și tratarea stărilor depresive și de oboseală, a afecțiunilor vasculare, a îmbătrânirii pielii, a diabetului zaharat, a bolii Parkinson sau a albirii părului.

Tratamentul cu Gerovital H3 injectabil continuă să fie o valoroasă metodă anti-aging. Ana Hotels deține dreptul de folosință al mărcii “Ana Aslan”, oferind pachete de tratament personalizat în modernul centru Ana Aslan Health Spa.

Procedurile se aplică după evaluarea și testarea medicală a pacientului și sunt completate de fizioterapie pentru îmbunătățirea stării fizice generale și reîntinerirea întregului organism.

Ofertele pentru vara 2022 la Ana Hotels Europa AICI

Business Leaders

View all posts