Business Leaders > Lideri > Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties: „Anul acesta vom încheia cu peste 1,5 milioane euro din comisioane. Piața este efervescentă, sunt foarte multe cereri“

Nicoleta Manea, cofondatoarea ANG Luxury Properties, a venit în 2008 la București pentru a studia dreptul. Pe atunci își dorea să devină magistrat și spune că nu era interesată de domeniul vânzărilor. Între timp l-a cunoscut pe Alexandru, actualul soț, pe care l-a încurajat să se lanseze cu propria afacere.

Au început împreună un proiect în construcții, au continuat cu un service auto, apoi o croitorie, după care un restaurant. În 2009 au decis să pună bazele unei agenții imobiliare, încurajați de un prieten care le-a fost inițial și asociat și care i-a asigurat că lucrurile vor merge în direcția dorită.  

„Aveam biroul în garsoniera în care stăteam pe vremea respectivă. Era perfectă, avea o canapea unde dormeam și un birou. Partenerul nostru lucrase într-o agenție, știa de unde ar trebui să luăm softul și unde să facem cursuri. Ne-a asigurat că o să ne sune telefonul din momentul în care vom lansa proprietăți în piață și asta ne-a dat încredere“, a povestit Nicoleta Manea în cadrul interviurilor Business Leaders.

La zece ani de la lansare, cofondatoarea ANG Luxury Properties spune că lucrurile au decurs mai bine decât s-au așteptat. În prezent activează pe segmentul rezidenţial din nordul Capitalei, concentrându-se în principal pe unităţi din gama de lux şi pe zona premium. Având peste 2.000 de proprietăţi în portofoliu, agenția înregistrează lunar tranzacţii în valoare totală de circa 7-12 milioane de euro.

„În ANG Luxury toate tranzacțiile pornesc de la 800 de mii de lei. Mâine se face o vânzare de peste un milion, săptămâna trecută s-au mai făcut alte trei. La noi tranzacțiile record sunt cele peste 2 milioane. Anul acesta vom închide cu peste 1,5 milioane euro din comisioane. Piața este efervescentă, sunt foarte multe cereri“, a declarat Nicoleta Manea.

În ceea ce privește schimbările provocate de pandemie pe piața imobiliară, cofondatoarea ANG Luxury Properties spune că majoritatea clienților au început să-și doreasă terase generose și spații de locuit mai mari. Prețurile au suferit modificări din cauza materialelor de construcții, Nicoleta Manea estimând o creștere de aproximativ 10% în cazul proprietățile de peste 80 mii euro.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *