Business Leaders > Lideri > Joao Brigido a fost numit director al fabricii Philip Morris România

Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Joao Brigido în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, începând din 1 august 2021. Joao Brigido preia mandatul de la Herman Van Staalduinen, care a condus fabrica în ultimii 4 ani și a fost numit New Products and Technologies Introduction Program Director în cadrul Philip Morris International.

Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei PMI de a înlocui țigările cu produse cu risc redus ca urmare a investiției de peste 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta capacități de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI. Peste 92% din producția de consumabile pentru IQOS a fabricii Philip Morris România este exportată în 54 de piețe de pe 5 continente.

Joao Brigido s-a alăturat echipei Philip Morris Portugalia în 1999. De atunci, a deținut funcții în companii afiliate Philip Morris International în mai multe țări, inclusiv funcțiile de Director Operations pentru Philip Morris Coreea de Sud și Director Operations pentru Philip Morris Brazilia.  În 2019, a fost numit Director Operations  în cadrul Philip Morris Filipine și a condus fabricile din Batangas și Marikina.

Mă bucur să îmi aduc contribuția în continuare la transformarea companiei și la construirea unui viitor fără fum. Îl felicit pe predecesorul meu pentru că a transformat fabrica din Otopeni într-una dintre cele mai importante și moderne unități de producție din cadrul Philip Morris International, cu un impact semnificativ economic și din punct de vedere a respectului față de mediu. Investițiile în fabrică, în oameni și în cercetarea și inovația pentru dezvoltarea unor noi produse vor continua pentru a asigura un viitor mai bun pentru milioanele de fumători adulți care altfel ar continua să fumeze.”, a declarat Joao Brigido, Director Manufacturing, Philip Morris România.

Philip Morris România este un afiliat al Philip Morris International, companie care transformă industria tutunului pentru a construi un viitor fără fum. Viziunea PMI este de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Fabrica Philip Morris din Otopeni se numără printre cele opt fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei sunt în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia).

[email protected]

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *