Business Leaders > Lideri > Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: „Suntem foarte atenți la dinamica pieței. Crezul nostru este că trebuie să înveți astăzi pentru ziua de mâine“

Iuliana Anton este fondatoarea Wantsome – Academia Prietenoasă de IT din Iași și cea mai mare unitate de învățământ independent în IT din Nord-Estul României. Lucrează în domeniul IT din 2004, a fost HR Manager la o companie specializată în recrutare pentru clienți din domeniul IT&C și este co-organizator DevExperience, the Absolutely Normal International IT Event, prima conferinţă internaţională adresată seniorilor IT.

Ideea unei școli independente de formare profesională în IT i-a venit în perioada în care lucra în HR, a pregătit proiectul timp de aproape trei ani, iar în 2017 l-a lansat, propunându-și să aducă pe piață cele mai noi cursuri și să deschidă oportunități de joburi care până acum nu existau.

„Suntem oameni cu drag de oameni. Am început în 2017, am pus foarte multă pasiune și cunoștințe, tot ce am acumulat în ani de experiență în IT, lucrul în echipă și construcția de echipe tehnice. Ne-am dorit foarte mult să dezvoltăm o comunitate bazată pe mentorat“, povestește Iuliana.

Fondatoarea Wantsome confirmă că în continuare este foarte mare cereare de specialiști IT, domeniu pe care îl consideră de viitor, ofertant și dinamic.

De când sunt în IT nu am văzut așa o dinamică pe piața muncii. Sunt căutați testeri, programatori, devox engineer, specialiști pe securitate, dar apar și joburi noi. Spre exemplu low-code engineers. Noi suntem prima academie din România care oferim acest curs. Am avut prima serie și deja trei dintre cei zece oameni care l-au urmat au fost angajați de partenerul nostru Plant an App.“

Cursurile durează 4 luni, iar la finalul acestora participanții au primul lor proiect pe care îl pot prezenta angajatorului. În ceea ce privește componenta de mentorat, aceasta presupune 70% practică. La finalul cursurilor, toți participanții intră într-un proces de recrutare, după ce trec printr-o săptămână de evaluări tehnice, consiliere și îndrumare HR.

„La noi calitate înseamnă practică pe bune, 70% din curs. Ieși de la Wantsome cu primul tău proiect. Spre exemplu, dacă vii la cursul de UI/UX Design, vei termina cu primul tău portofoliu. Așa se angajează un designer, n-ai cum să mergi în industria IT dacă nu ai un portofoliu. Dacă faci la noi cursuri de programare, la final vei avea în C.V. un link către proriul proiect și angajatorul va ști că are de-a face cu un programator“, explică Iuliana.

Întrebată cum arată strategia de dezvoltare a academiei, antreprenoarea ne-a răspuns că urmează să lanseze cursurile de toamnă, există discuții pentru finanțarea unor cursuri low-code pentru femei și posibilitatea dezvoltării academiei prin franciză.

„Planuri de dezvoltare și direcții noi întotdeauna avem. Încercăm să vedem dinamica pieței și să fim primii care vin cu oferte educaționale adaptate la nevoile acesteia. Avem acum discuții cu o bancă. După ce au văzut poveștile de succes ale cursanților noștri, vor să acorde burse femeilor pentru grupa de low-code. Ne-a fost adresată și o cerere de franciză, ne gândim și vom răspunde luna viitoare“, a povestit Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome, la interviurile Business Leaders.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *