Business Leaders > Lideri > Mihai Năstase, antreprenorul care digitalizează industria transporturilor de marfă

Cu o experiență de 14 ani în industria transporturilor de marfă Mihai Năstase a experimentat și a înțeles toate provocările industriei, cele pe care le întâmpină un transportator, cât și un client care dorește să trimită sau să primească o marfă.

Prima interacţiune cu provocările industriei le-a avut în 2010, când timp de 3 ani a fost client de transport, fiind Director de Logistică în cadrul unei companii și era nevoie să trimită și să primească diverse colete fie din Europa, fie din China. Atunci a observat cu câte situaţii de incertitudine se confruntă clientul și cât de dificilă este comunicarea cu transportatorul, nefiind un instrument care să faciliteze această legătură – nu avea informații când s-a livrat marfa, în cât timp ajunge și identifica foarte greu o soluţie de transport pentru nevoia sa.

După câțiva ani, din dorința de a oferi servicii la un nivel ridicat, Mihai a creat propria companie de transport rutier, având o flotă de 15 camioane, fapt care l-a ajutat să înțeleagă provocările cu care se confruntă transportatorii. Cea mai mare dificultate cu care s-a întâlnit atunci a fost plata la termen, fapt care presupunea să aibă un capital de lucru foarte mare pentru a susţine toate costurile pe care le avea. A trecut și prin experiența de a avea o casă de expediţii, unde a observat încă o dată nevoia transportatorilor de a se realiza plata către ei cât mai rapid, pentru a se putea dezvolta sustenabil, dar și mai mult pentru ca business-ul fiecărui transportator să funcționeze optim.

Toate aceste experienţe anterioare au pus baza dezvoltării aplicației Cargo Buddy, care transformă industria transporturilor prin faptul că digitalizează întregul proces de transport marfă. Aplicaţia nu este o bursă de transport, practic, prin aplicaţie ambele părți comunică direct, sunt eficiente și colaborarea dintre transportator – expeditor devine foarte plăcută, fiind transparentă, flexibilă și totul digitalizat. 

Cargo Buddy este al treilea business pentru Mihai Năstase și a vrut să facă lucrurile altfel, într-un mod mai bun. Prin Cargo Buddy, acesta dorește să aducă un impact mare asupra modului în care se realizează transporturile în lume. A acordat o atenție sporită modului în care utilizatorul interacționează cu aplicația pentru a-i oferi o experiență prietenoasă și să utilizeze aplicația cu plăcere de fiecare dată când are nevoie de transport.

Componenta umană într-un business ce are ca scop digitalizarea

Chiar dacă este un business axat pe digitalizare, Mihai pune mult accent și pe componenta umană, fiind chiar un diferențiator într-o lume digitalizată. În primul an al business-ului se concentrează mult pe dezvoltarea aplicației, pe îmbunătățirea continuă, cât și pe construirea unei echipe solide. Când sunt create conturi noi în aplicație, fiecare utilizator este sunat chiar de către Mihai sau de cineva din echipă, pentru a crea cu acesta o conexiune umană. 

Este mereu alături de echipa sa pentru a transfera toate cunoștințele pe care le deține și pentru a forma cei mai buni oameni în această industrie. Mihai Năstase spune că într-un business la început rezistă cei care nu se sperie de volumul de muncă, dar și cei care știu să vadă oportunități acolo unde nu sunt și cei care se bucură de călătoria pe care ți-o oferă un startup.

Aplicația lansată la începutul anului are scopul de a oferi transport rapid, eficient indiferent de dimensiunea mărfurilor, de ora sau locul unde trebuie să fie transportate, cât și de a eficientiza comunicarea dintre transportator și expeditor, realizându-se prin intermediul aplicației. Cargo Buddy este o aplicație complexă, pe lângă faptul că pune împreună cererea cu oferta, se asigură că tot procesul de transport se realizează în siguranță, cu transparență și cu suport 24/7, atât pentru companii, dar și pentru persoane fizice, unde posibilitățile de transport marfă sunt reduse. Aplicația digitalizează întregul proces de transport, de la căutarea celor mai bune variante de preț, emiterea comenzilor și stabilirea termenului de plată printr-un singur click. Iar pentru transportatori plata este oferită instant, direct din aplicație, pentru fiecare marfă.

Cum funcţionează aplicaţia Cargo Buddy

Aplicaţia este disponibilă în mod gratuit atât pentru transportator, cât și pentru expeditori și poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Aceasta le permite expeditorilor să trimită marfă de orice dimensiune, la nivel naţional și internaţional, la orice oră, deoarece aplicaţia aduce într-un singur loc cererea cu oferta de pe piaţa transporturilor de mărfuri, mai exact pune în contact expeditorii cu transportatorii ce oferă soluţiile potrivit nevoilor acestora. Astfel, cei care au nevoie să trimită o marfă, fie că sunt persoane juridice sau persoane fizice, își creează cont în aplicaţie, iar apoi introduc marfa pe care vor să o transporte, ulterior de întreg procesul ocupându-se Cargo Buddy. Altfel spus, printr-un singur click se realizează întreg procesul de transport, din moment ce marfa este postată în aplicație, totul rămâne în grija Cargo Buddy.

Toţi transportatorii din aplicaţie sunt verificaţi de către echipa Cargo Buddy, iar principalul beneficiu pe care îl au prin folosirea aplicaţiei este că plata acestora se realizează la destinaţie pentru fiecare marfă, când clientul a confirmat primirea mărfurilor, dar și faptul că primesc consultanţă & suport din partea echipei Cargo Buddy și își pot utiliza eficient flota pe care o deţin. 

Plata instant pentru transportatori a fost un obiectiv bine gândit de către Mihai când a planificat dezvoltarea aplicației, fiind o provocare foarte mare la nivel de industrie pe care a întâmpinat-o și el. De obicei, plata transportatorilor se realizează la termen și acest fapt aduce multe minusuri pe termen mediu și lung, cum ar fi demotivarea angajaților, amânarea achiziționării serviciilor auxiliare pentru desfășurarea activității de transport marfă, care se traduc, la nivel de ansamblu, în servicii mai puțin performante.

Planurile aplicației Cargo Buddy

Până la finalul anului, Mihai Năstase estimează că aplicaţia va avea un minim de 30.000 utilizatori/lună, dintre care 2000 activi/lună, cât și intrarea pe piaţa europeană mult mai puternic pentru atragerea transportatorilor care oferă soluţii de transport rutier.

Începând cu anul 2022 se pregătește pentru atragerea activă a transportatorilor ce oferă soluţii de transport maritim și aerian, pentru că aplicaţia Cargo Buddy este singura aplicație din Europa care poate oferi astfel de transporturi, singura aplicaţie care transportă marfă din China și SUA.

Fondatorul aplicației menționează că până la finalul anului este posibilă atragerea unei investiții, care contribuie la dezvoltarea accelerată.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *