Business Leaders > Lideri > Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO

Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, pentru a-l înlocui pe David Briggs, care a decis să se pensioneze.

Lars Petersson a ocupat anterior funcția  de președinte și CEO al Hempel, o companie globală cu sediul în Danemarca, din domeniul vopselelor. Înainte de Hempel, Lars Petersson a ocupat funcții de conducere de top management  în compania suedeză Inwido, producătoare de uși și ferestre și în compania franceză producătoare de pardoseli, Tarkett. Începând cu 2019, Lars Petersson este membru al Consiliului de administrație al companiei Dovista, parte din Holdingul VKR. 

„Sunt onorat și încântat că mi s-a oferit oportunitatea de a conduce Grupul VELUX mai departe. Lucrez în industria materialelor de construcții de două decenii și am admirat întotdeauna VELUX pentru marca și calitatea sa puternică – compania are o tradiție profundă de a defini o întreagă industrie, menținând în același timp un puternic simț al responsabilității sociale. Aștept cu nerăbdare să devin parte din VELUX și să ajut la realizarea ambițiilor stabilite în strategia recent lansată de a crește compania, ridicând în același timp ștacheta pentru conducerea unei afaceri sustenabile”, spune Lars Petersson. 

Lars Petersson are 53 de ani și este originar din  Suedia. Locuiește în zona Copenhaga împreună cu soția sa, Annica, cu care are doi copii adulți. 

De peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață sănătoase pentru oamenii din întreaga lume, valorificând la maximum lumina naturală și aerul proaspăt. Gama noastră variată de produse include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme de control pentru casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joacă și petrecerea timpului liber. Lucrăm la nivel global – cu operațiuni de vânzări și producție în peste 38 de țări și aproximativ 12.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (THE VELUX FOUNDATIONS) și de familie. În 2021, VKR Holding a avut venituri totale de 3,5 miliarde de euro, iar THE VELUX FOUNDATIONS a donat 244 de milioane de euro sub formă de donații caritabile.  

Business Leaders

View all posts