Business Leaders > Companii > Grupul Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei în 2023

Anul 2022 a însemnat pentru grupul hotelier Ensana cel mai bun an din istoria companiei hoteliere, traducându-se prin afaceri de 65 de milioane de lei, cu 45% mai mari decât în 2019.

„Putem spune deschis că, anul 2022 a fost un an bun pentru hotelurile noastre din Sovata și că am ajuns să ne putem bucura de roadele investițiilor derulate în renovarea hotelurilor Ursina și Sovata”, a spus Andrei Rusu, Director General Balneoclimaterica Grup.  

Decizia proprietarilor Ensana de a renova două dintre cele trei hoteluri ale grupului în plină pandemie s-a dovedit o hotărâre extrem de înțeleaptă, deoarece afacerile grupului se află acum pe o pantă ascendentă, veniturile înregistrate depășindu-le pe cele pre-pandemice din 2019

Peste 59.700 de turiști au trecut pragul hotelurilor din Sovata în anul 2022, adică cu 40 % mai mulți decât în 2021.

Ensana Hotels Sovata se poate lăuda cu multe noutăți: are în portofoliu un hotel complet renovat (Ursina) și un hotel renovat în proporție de 75% (Sovata). Umează demararea de noi proiecte de investiții care presupun construirea unui complex de camere premium.

„Am putut să acomodăm în hotelurile noastre un număr  mult mai mare de turiști, obiectiv atins și grație disponibilății mai mari de camere aflate în circuitul turistic – acestea au revenit în circuitul hotelier după finalizarea investitiilor de renovare. E important pentru noi că am marcat această nouă perfomanță – un număr mai mare de oaspeți –  în condițiile în care avem un război la graniță, o inflație în creștere și o explozie a prețurilor la utilități. Iată, cresterea numarului de turiști este cel mai bun indicator care certifică revenirea apetitului de a călători de după pandemie”, consideră Directorul Ensana Hotels.

În 2022, un turist a plătit pentru o noapte de cazare la hotelurile Ensana din Sovata un preț de 375 de lei, ceea ce a generat vânzarea de peste 186.261 de zile de cazare. Aceștia au vizitat hotelurile atât în scopuri de relaxare, cât și din cauze medicale.

„Noi am mizat pe tendința post pandemică care a dus la căutarea de pachete medicale, de recuperare și de imunitate”, punctează Andrei Rusu. „De aici și capacitatea de a vinde pachete balneare complete”.

În 2023 grupul Ensana va termina renovarea hotelului Sovata – ultimele două etaje, recepția și holul hotelului, pentru ca în următorii doi ani să treacă la investiții pe partea de wellness si tratament.

„Vom mări capacitatea bazei medicale, vom moderniza și lărgi spa-ul, pentru ca ulterior să lucrăm în forță la mărirea capacității de cazare”, a mai spus Andrei Rusu.

Lizeta Maria

View all posts