Business Leaders > Good Life > Programele de detoxifiere, metoda ideală de îmbunătățire a metabolismului: beneficii, alimentație și terapii

În ultimii ani, conceptul de „detoxifiere” a devenit destul de popular, fiind o metodă ideală pentru a îmbunătăți calitatea vieții și sănătății. Cu siguranță ai întâlnit până acum numeroase programe și rețete de detox și, așa cum bine știm, acest proces ajută la curățarea organismului de toxine. Făcut ca la carte, poate veni la pachet și cu beneficii pentru sănătate. Dr. Mihaela Cucu, medic balneolog la Ana Aslan Health Spa Hotel Europa, explică de la A la Z ce presupune detoxifierea organismului și ce ar trebui să conțină un program complet.

Detoxifierea, un restart pentru organism

„Detoxifierea reprezintă procesul de curățare a toxinelor din organism și echilibrare metabolică. Detoxifierea se adresează tuturor celor care doresc să își curețe organismul, atât la interior, cât și la exterior, de toxinele și deșeurile metabolice acumulate prin alimentație incorectă, poluarea mediului, detergenți și substanțe chimice, medicamente, produse cosmetice, sedentarism, stres. Toxinele duc în timp la creșterea în greutate și depozite de grăsime, stări de oboseală și apatie, iritabilitate, tulburări de somn și memorie, slăbirea sistemului imunitar, probleme digestive, suprasolicitarea și modificarea structurii ficatului, ne explică dr. balneolog Mihaela Cucu, Director Medical Ana Aslan Health Spa Hotel Europa. Detoxifierea presupune mai multe elemente: hrană sănătoasă, hidratare corespunzătoare, multă mișcare și activități în aer liber, drenaj limfatic, relaxare și alte terapii care favorizează eliminarea toxinelor (băi, împachetări și masaje cu nămol, băi cu plante, reflexoterapie, hidroterapii). La Ana Aslan Health Spa o cură detox durează minim 6 zile. Oferim și pachete de 12 și 18 zile”, punctează specialistul.

Cum arată un pachet complet de detoxifiere?

Dacă te întrebi ce presupune un pachet de detoxifiere sau cum arată o zi în care organismul tău se pregătește să elimine toxinele, iată detaliile de care ai nevoie. În cadrul pachetului Detox și Sănătate, oaspeții beneficiază înainte de toate de o evaluare completă a stării de sănătate. Cura de detox este personalizată și adaptată necesităților fiecăruia. Cu privire la diete, acestea sunt variate: ele pot fi doar pe bază de sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe și legume, pe o durată de 6 zile, sau bazate pe rețete cu ingrediente cu efect detoxifiant. Pe lângă o hrană sănătoasă, oaspeții beneficiază de activități și terapii în aer liber, de masaje cu uleiuri essentiale, de băi saline cu plante, de împachetări cu parafină,bioptron, kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, drenaje limfatice manual, reflexoterapie plantară.

În ce scop se recomandă tratamentul Detox și Sănătate?

Dacă și tu vrei să elimini toxinele, să susții absorbția substanțelor nutritive la nivelul tubului digestiv, să îți îmbunătățești calitatea sângelui, să îți reglezi metabolismul sau să îți întărești sistemul imunitar, atunci te califici sigur pentru un astfel de program.

La Ana Aslan Health Spa Hotel Europa, poți opta și pentru pachetul Suplețe și Vitalitate, în funcție de nevoile organismului și de rezultatele pe care vrei să le obții. Acest pachet este recomandat tuturor celor care vor să ajungă la greutatea dorită și presupune o consultație medicală, o analiză corporală, un ECG, 4 terapii/zi/în aer liber, program personalizat de masaje cu nămol, masaje cu uleiuri esențiale, aplicații cu parafin, kinetoterapie, hidrokinetoterapie, drenaje limfatice manuale, reflexoterapie plantară, dietă personalizată.

Alimentația în perioada de detox

Multe persoane asociază curele de detoxifiere cu dietele pentru slăbit, dar adevărul este că un program de detox ajută la prevenirea apariției bolilor și menține starea generală de sănătate.

„Detox-ul nu este o cură de slăbire, confuzia de termeni este frecvent întâlnită. Alimentația sănătoasă este un factor cheie în prevenția îmbolnăvirilor. O abordare integrativă a stării de sănătate trebuie să ia în considerare nu doar latura fizică, ci și cea emoțională. Detoxifierea trebuie să fie personalizată pentru că fiecare individ este diferit la nivel biochimic și are propriul stil de viață. În condiții normale organismul are capacitatea de a se curăța singur, dar alimentația nesănătoasă, sedentarismul, constipația, stresul intens și prelungit, poluarea depășesc putererea de purificare”, explică Dr. Mihaela Cucu, medic balneolog.

Beneficiile unui sejur de detoxifiere?

Sunt importante și multiple:

  • Se curăță tractul gastrointestinal, organele de metabolizare și filtrare (ficat, colecist, rinichi), sângele, limfa. Absorbția nutrienților este net îmbunătățită.
  • pielea devine mai luminoasă, sănătoasă, părul devine mai viguros și strălucitor, unghiile netede și ferme.
  • coloana vertebrală și articulațiile devin mai suple
  • vitalitate și energie, poftă de viață
  • echilibrare mentală, relaxare, somn odihnitor
  • sistem imunitar mai puternic
  • în secundar, scadere în greutate prin eliminarea plăcii colonice

Cura de detoxifiere necesită precauții în aplicare și are câteva contraindicații: ulcerul gastric și duodenal, ocluzia intestinală, intervenție chirurgicală recenta pe abdomen, sarcină și alăptarea. În general se recomandă două cure de detoxifiere pe an”, explică specialistul balneolog.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *