Business Leaders > Povesti de business > Povestea Liviei Wagner-Rus, antreprenoarea care aduce lumină în casele a mii de români prin lumânările încărcate cu vibrații înalte

Cu rădăcini adânc ancorate într-o autenticitate molipsitoare, Livia Rus – fondatoarea brandului Lux Semina, nu este doar o antreprenoare, ci un semănător de lumină. Într-un interviu exclusiv pe care ni l-a acordat, ea dezvăluie povestea din spatele brandului de lumânări cu mesaj, născut în 2020 din dorința de a dărui conștientizare și iubire oamenilor.

Având un devotament profund față de valorile autentice și dorința de a aduce armonie în cât mai multe case, antreprenoarea a lansat Lux Semina din credința că lumânările pot deține puterea de a aduce „alinare prin lumină“. „Să creezi ceva cu mâinile tale, cu mintea ta, prin tine și să oferi lumii, este un act înălțător”, spune Livia. Cuvintele și mesajele asociate fiecărei lumânări sunt alese cu grijă, conștientizând puterea lor de a influența realitatea. „Cuvintele au o putere enormă, iar puterea cuvintelor pe care le folosim în limbajul nostru zilnic dar și gândurile noastre ne influențează calitatea vieții și generează bunăstare sau mizerie”, crede antreprenoarea.

Și poate cel mai surprinzător lucru pe care l-am aflat despre acest brand este că în procesul de producție al fiecărei lumânări se acordă o grijă deosebită stării celor implicați, cu ajutorul muzicii clasice, a mantrelor sau rugăciunilor cultivându-se o vibrație de pace, armonie și bucurie care rămâne impregnată în produse.

Business Leaders: Cine este Livia Rus?

Livia (Wagner) Rus este un semănător care cultivă semințe de lumină. Sunt fiica ce-și onorează rădăcinile, cultivând în continuare pâmântul în plan fizic sau spiritual, făcând munca unui agricultor. Livia Wagner-Rus este fondatoarea și spiritul creator din spatele unui brand născut din pasiune, magicianul care prelucrează energia cosmică și materializează idei, vise, planuri, este femeia ghidată de profunzime, valori autentice dobândite de acasă, din locul natal și din educație, care acționează cu credință în tot ceea ce face, femeia care lucrează cu sine în scopul transformării personale, care dorește să lase mai frumos și mai bine în urma ei, femeia care a înțeles că are o misiune personală în această viață și pune în munca ei toată zestrea interioară.

Pe lângă rolurile sociale sau cele de soție, mamă, antreprenor etc., sunt în esență un om simplu care investește continuu în propria ființă și care își dorește să servească cât mai multor oameni prin orice metodă prin care aș putea servi.

Datorită faptului că viața a fost generoasă cu mine și dacă până acum am luat câte ceva din frumusețea, bogăția și din lumina lumii, acum e vremea să ofer înapoi ceva frumos din preaplinul meu. Să creezi ceva cu mâinile tale, cu mintea ta, prin tine și să oferi lumii, este un act înălțător, cred eu. Este o altă modalitate prin care consider că pot să-mi aduc contribuția în lume.

Ce evenimente din viața ta au influențat lansarea brandului Lux Semina în 2020?

Cred că toate se întâmplă la timpul potrivit, iar anul 2020 pentru mine a fost timpul pentru a lansa ceva care să marcheze pe harta vieții mele un drum parcurs și o destinație, astfel că am creat și am lansat brandul de lumâmări Lux Semina dar și cele două parfumuri de nișă The Emperor și The Empress din colecția personală Tarot Fragrance Collection. Aceste produse au fost cadoul meu pentru împlinirea vârstei de 30 de ani și un simbol al unui concept pe care doream să-l prezint lumii: acela de a crea conștientizare, de a educa cât mai mulți oameni în sensul de a trăi elevat și de a se ajuta de diverse trucuri pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții chiar și prin aprinderea unei lumânări, oferindu-și astfel un moment de plăcere, de bucurie, o stare anume, de a trezi o anume emoție și de a implenta obiceiuri care aduc beneficii și satisfacție  numeroase.

De unde dorința de a lansa un produs care aduce vindecare și armonie?

Dorința a apărut dintr-o nevoie. Nevoia proprie de a avea un produs curat care să-mi servească în manifestare, în practicile mele spirituale de recunoștință și rugăciune sau pentru a crea o atmosferă plăcută în casă, la mesele de familie ori cu prietenii. Am fuzionat cunoștințele școlii spirituale cu practica pe care o am în domeniul agriculturii și am înțeles că aceleași legi se aplică atât sus cât și jos, „precum în Cer așa și pe Pământ”.

Lumânările pe care eu le produc sunt o metamorfoză, asemeni unor semințe bune care odată ajunse în casa oricărui om sunt menite să-și „rodească” propria magie și prin lumina pe care o emană să răspândească vibrații înalte, liniștitoare, aducătoare de pace și armonie în casa și viața oricui se va bucura de produsele noastre.

Tocmai, nu întâmplător, am ținut mult la ideea de a turna aceste lumânări în recipiente din lut, special concepute doar pentru noi, deoarece mi-am imaginat un produs unicat.

Brandul LuxSemina a apărut în mod natural, urmându-mi cumva instinctual vocația proprie dar și dorința de a crea un produs care să nu fie doar decorativ ci să conțină mai mult de atât, să conțină viață, să transmită un mesaj, să te ajute cu adevărat, nu doar fizic ci și spiritual. Piața este abundentă în produse asemănătoare, care la bază toate ard și își îndeplinesc scopul, dar depinde de tine, ce fel de persoană ești tu, ce fel de consumator vrei să fii, dacă ești un consummator responsabil sau nu, dacă acționezi cu intenție sau nu, este un cumul de factori precum educația, evoluția personală, nivelul tău de conștiință care ne determină să alegem un produs sau un altul. Pe măsura prețului pe care ești dispus să-l plătești se măsoară și valoarea pe care o primești. Astfel, după mai multe încercări și căutări am ajuns la o formă finală a unui produs care îndeplinește toate criteriile dorite de noi, în armonie cu valorile noastre. Lumea are nevoie de vindecători și de lucrători în lumină, fiindcă există mereu suficient întuneric (și în noi înșine și în lume ). Nici nu aveți idee câtă putere poate avea și doar o singură lumânare aprinsă cu intenție.

De unde provine numele brandului?

Pornind tot de la rădăcini, mi-a plăcut și am dorit să folosesc denumirea în limba latină, deoarece această limbă la rândul ei este o sămânță pentru cultura și limba noastră română. Așa s-a născut brandul Lux Semina care în traducere înseamnă Semințe de lumină.

Și ce ne-am propus să transmitem prin această denumire este trezirea conștiinței clientului, crearea de obiceiuri vii pentru ca atunci când tu aprinzi o lumânare să fii prezent în acțiunea ta și să-ți acorzi o clipă de atenție, să nu faci lucrurile din automatismul cu care toți suntem infectați, ci să aduci puțin suflet în gestul tău, insuflând lumânării tale o intenție, poate o dorință sau o rugăciune, ori un gând sau o cerință pe care le eliberezi în Univers printr-o ofrandă de lumina, prin foc.

Focul purifică. Ceea ce dai aceea primești. Oferi lumină, răspândești lumina și gânduri înalte, vei primi garantat înapoi un răspuns pe aceeași frecvență. Universul este precis și ne răspunde mereu pe aceeași frecvență pe care noi comunicăm. Lumânările noastre sunt ca niște antene prin care ne racordăm la anumite unde radio cu divinitatea.

Cum sunt create lumânările Lux Semina?

Respectând conceptul care caracterizează brandul Lux Semina, lumânările noastre sunt create într-un mediu curat energetic, deoarece totul este energie și totul este vibrație, iar energia ta interioară amprentează tot ceea ce atingi. Avem grijă ca starea în care noi suntem atunci când realizăm lumânările să fie una de calm, armonie, bucurie, într-o atmosferă în care pe fundal muzica clasică, mantrele sau rugăciunea pătrund cu vibrația lor materia, rezultând un produs care emană de la prima atingere mesajul pe care-l conține. Am creat acest brand cu credința că produsele noastre chiar pot face diferența în orice spațiu ar fi așezate și magia lor se simte încă de la prima atingere, deoarece sunt create cu intenția de a servi nevoii fiecărui suflet care caută puțină liniște și aliniere prin lumină.

Cum sunt alese cuvintele și mesajele asociate fiecărei lumânări?

Cuvintele sunt niște semințe puternice, sunt vibrație și energie. Noi, echipa de la Lux Semina, conștientizăm și integrăm înțelegerea faptului că „la început a fost cuvântul” și că prin cuvinte noi, oamenii, materializăm (conștient sau nu) atât binele nostru cât și răul nostru, noi trăim Raiul sau Iadul pe care noi le-am creat, aici pe Pământ. Cuvintele au o putere enormă, iar puterea cuvintelor pe care le folosim în limbajul nostru zilnic dar și gândurile noastre ne influențează calitatea vieții și generează bunăstare sau mizerie, fapt pentru care noi ne-am însușit misiunea de a „planta” în acest Univers cât mai multe cuvinte / semințe cu vibrație înaltă, care să contrabalanseze negativitatea cu care suntem bombardați sau pe care chiar noi o cream prin gândurile sau programele noastre interne.

Cum se îmbină parfumul cu mesajul și de ce este importantă această asociere?

Parfumul este componentul cu cel mai puternic impact asupra simțurilor noastre în general, deoarece mirosul este cel mai important dintre simțurile noastre, fiind direct conectat cu stocarea celor mai de impact amintiri ale noastre. Mirosul unui anumit parfum ne duce imediat într-o stare. Conceptul nostru de produs dorește însă să respecte utilizarea în cantități cât mai reduse a parfumurilor pentru a avea un produs cât mai curat la ardere iar aromele pe care le folosim sunt de cea mai înaltă calitate, special pentru ceara naturală de soia, astfel că parfumul integrat în ceară este eliberat treptat și delicat la ardere. Nu vei simții imediat aroma lumânărilor din soia, aşa cum se întâmplă în cazul celor din parafină, însă parfumul lor subtil este mult mai plăcut și durează chiar și după ardere.

Care a fost rolul colaboratorilor și artiștilor din spatele designului și promovării – cum au contribuit la dezvoltarea brandului?

Fiind un produs de nișă, lumânările noastre sunt realitate în întregime manual, de la recipient până la ambalare, astfel că în fiecare lumânare care arde sunt mai multe mâini care și-au adus aportul și efortul pentru ca voi să aveți parte de cea mai plăcută experiență. Lucrăm cu artiști artizani din Cluj și Sighișoara, ambalajele sunt realizate la Arad iar noi în atelierul Lux Semina suntem o familie care încearcă să contribuie individual în manufacturare, promovare, comunicare cu clienții, pregătirea și expedierea comenzilor etc., fapt pentru care energia tuturor acestor oameni vibrează atât de puternic și se simte în fiecare lumânare. Ne și mândrim cu faptul că putem spune că oferim un produs autohton, românesc. Fiecare persoană cu care noi colaborăm în scopul realizării produsului finit Lux Semina are propria afacere iar colaborările noastre contribuie astfel la creșterea economiei locale. Acestor oameni talentați le suntem recunoscători și pentru felul în care noi ne prezentăm, deoarece fiecare își dedică timpul și energia lor pentru a aduce cel mai bun rezultat în beneficiul dumneavoastră, al clienților noștri, pentru care noi avem un respect deosebit. Iar respectul față de client se reflectă prin grija pe care o acordăm fiecărui detaliu.

Cum reflectă produsele Lux Semina angajamentul față de sustenabilitate și mediul înconjurător?

Produsele Lux Semina respectă cu loialitate conceptul de eco și bio, fiind create din materii precum lut, ceară naturală de soia care la ardere nu emană toxine ci purifică aerul, iar recipientele noastre pot fi și sunt reutilizate în alte scopuri cum ar fi crearea de noi lumânări, pot fi folosite apoi ca o ceașcă unică de ceai sau cafea, pot fi folosite ca ghivece pline de personalitate, suporturi pentru stilouri, pensule etc.

Misiunea noastră este inspirată de crearea unei vieți echilibrate, în armonie cu natura și în acord cu Legile Universale.

Lumânările create de noi urmează și respectă legile universale, drept pentru care, 10% din încasări nu ne aparțin ci se colectează într-un cont separat și se direcționează către cauze care necesită sprijin și ajutor.

Astfel că voi, clienții noștri, sunteți fondatori direcți pentru bunăstarea și fericirea altor suflete, făuritori de bine și faruri de lumină pentru zâmbete pline de recunoștință. Avem viziunea unei comunități Lux Semina într-un viitor apropiat, o comunitate de oameni care vor susține prin lumina lor energia acestei Planete care are nevoie de puțin mai multă iubire și respect din partea noastră.

Când va apărea noua colecție de lumânări și cum plănuiți să surprindeți fanii brandului?

Iată o întrebare provocatoare pentru noi care ne inspiră chiar să lucrăm la acest aspect deoarece nu ne-am focusat până acum pe lansarea sau definirea unei colecții specifice. În funcție de propria inspirație și creativitate, alegem cuvinte puternice, care să ofere un moment de reflecție, care să inspire la rândul lor sau care să vindece.

Avem lumânări inscripționate cu diverse mantre, rugăciuni, citate din Biblie sau cuvinte precum Iubire, Binecuvîntare, Prosperitate etc., deoarece tu când cumperi o astfel de lumânare automat plătești acea formă de energie și primești manifestarea acesteia în casa ta, în viața ta.

Parcă imediat te simți inspirat când pe masa ta arde o lumânare închinată Iubirii, sau în altarul casei tale pui o lumânare cu un mesaj dedicat Strămoșilor tăi, trimițându-le celor iubiți, dar care nu mai sunt printre noi, lumină și rugăciuni. Este un lucru magic, vindecător, purificator.

Cred că mai avem o diversitate de teme pe care dorim să le aducem în lumină prin produsele noastre și mereu experimentăm noi modele, încercând să îndeplinim cât mai multe nevoi transmise de clienții noștri.

Există planuri pentru extindere sau colaborări noi?

Planurile noastre de dezvoltare cresc odată cu brandul, suntem deschiși și sociabili, suntem prezenți în piață acolo unde considerăm că imaginea noastră se potrivește cu scopul urmărit și intenționăm să ne extindem atât cât ne permitem să livrăm calitate și nu cantitate.

Nefiind producători la scară industrială suntem limitați în producție iar energia noastră este canalizată asupra fiecărui produs în parte, rezultând astfel mici comori care sunt gata să îmbogățească orice spațiu în care sunt așezate. Credem în creșterea organică iar colaborările pe care le dorim sunt acelea care respectă sau urmează valorile produsului nostru. Nu ne dorim o expunere de orice fel sau către orice public. Legăm cel mai adesea colaborări de suflet, cu oameni deosebiți care se află la râdul lor într-o misiune înaltă sau care servesc unui scop înalt.

Noi ne cunoaștem statutul. Suntem conștienți că suntem un produs de nișă fapt pentru care vom deservi clienți de nișă și avem suficientă satisfacție din asta.

Ne oferim tot suportul în consilierea clienților noștri care doresc să creeze cadouri personalizate pentru cei dragi lor sau răspundem provocării de a crea amintiri unice, memorabile, devenind magicienii invizibili pentru evenimente speciale și reușite din viețile clienților noștri cum ar fi nunta, cununia civilă sau încreștinarea unui suflet.

Lucrăm neobosit la dezvoltarea brandului creând noi modele sau mesaje, inspirați de natură, Univers, tradiții sau chiar de voi și de cerințele voastre.

Care au fost cele mai importante lecții învățate în procesul de dezvoltare a brandului?

Ce întrebare bună!

Privind din această perspectivă pot afirma că în dezvoltarea acestui brand m-am descoperit pe mine într-o lumină nouă, mi-am descoperit umbrele dar și lumina interioară, mi-am găsit resursa interioară și m-am conectat la propria-mi putere, am dezvoltat abilități pe care nu bănuiam că le am, mi-am învins teama de expunere sau de a vorbi în public, m-am născut din nou, odată cu produsul, mereu și mereu într-o altă versiune, mai bună, mai înțeleaptă și cu mai multă experiență.

Procesul de dezvoltare a brandului a fost practic și un proces de dezvoltare personală nu doar pentru mine ci pentru toată echipa și pentru toți oamenii care au contribuit la realizarea lui.

Și încă o lecție valoroasă pe care dezvoltarea acestui brand ne-a adus-o în dar este lecția recunoștinței. Suntem recunoscători că prin intermediul acestui scop am creat conexiuni cu oameni minunați, luminoși, frumoși, așa cum sunteți și voi. Vă mulțumim!

Lizeta Maria

View all posts