Business Leaders > Povesti de business > Povestea Cupcake Philosophy, brandul HORECA 100% românesc care s-a reinventat în pandemie

Cupcake Philosophy este brandul românesc fondat și deținut de către Ioana Romanescu, lider corporate cu experiență de peste 18 ani, care a ales calea antreprenoriatului și a lansat un brand care astăzi are o experiență de peste 7 ani pe piața din România.

Până în 2020, Cupcake Philosophy furniza anual deserturi pentru peste 600 de evenimente, însă turnura neșteptată a determinat concentrarea eforturilor către livrări la domiciliu prin resurse proprii și parteneriate cu companii de transport. Menținerea comunicării constante cu clienții, crearea și lansarea de noi colecții de produse, răspunsul pozitiv la cerințele companiilor de a livra deserturi membrilor echipelor care au lucrat de acasă și care s-a tradus prin onorarea a sute de livrări în doar câteva ore sunt câteva dintre schimbările prin care brandul a trecut în această perioadă.

Datorită tacticilor implementate în pandemie, brandul a înregistrat o creștere de 10% in vânzările către persoane fizice, ajungând la o pondere de 60% din totalul tranzacțiilor, comparativ cu anul 2019. În același timp, 2020 a adus o creștere de 50% în ceea ce privește numărul total al tranzacțiilor.

Schimbarea dinamicii pieței și a comportamentului de consum se reflectă în rezultate neașteptate obținute după un an cu multe încercări. Astfel, în 2020, Cupcake Philosophy a vândut cu 80% mai multe torturi față de anul precedent, iar la finalul anului, vânzările au crescut cu peste 19% în raport cu aceeași perioadă a anului 2019.

Ioana Romanescu: despre antreprenoriat și smart business

Absolventă a celei mai prestigioase școli de patiserie din lume, Le Cordon Bleu – Paris și instruită de chefi recunoscuți la nivel internațional, Ioana Romanescu are pregătirea multilaterală necesară pentru a conduce un business. Cu o cifră de vânzări de peste 1.000.000 de euro și multiple premii dobândite pentru calitatea produselor și serviciilor oferite de Cupcake Philosophy, Ioana Romanescu investește constant în îmbunătățirea și dezvoltarea afacerii ei.

„În ultimul an, testul anduranței l-au trecut doar brandurile care au înțeles că bunăstarea unei afaceri depinde și de flexibilitatea de care aceasta poate da dovadă în momente cruciale. În astfel de momente este extrem de important să dai dovadă de empatie și să te adaptezi rapid oricărui context. Deși a fost un an dificil, am încercat să ne concentrăm asupra exploatării aceastei perioade de liniște aparentă, pentru a crea 6 noi colecții de produse, colecții care includ și produse fără zahăr adăugat, din dorința de a ne adapta și de a răspunde cerințelor consumatorilor. Am investit în oameni, în echipamente, am făcut degustări online cu clienții noștri și ne-am implicat activ în construirea unei comunități cu valori comune. Categoric, la Cupcake Philosophy, anul 2020 a stat sub semnul reinventării.” a declarat Ioana Romanescu, fondator Cupcake Philosophy.

În absența predictibilității, brandul a înlocuit abordarea holistică pe termen mediu-lung cu una pe termen scurt și s-a concentrat asupra identificării de soluții eficiente cu scopul de a stimula și facilita decizia de

cumpărare a consumatorilor. Astfel, Cupcake Philosophy a creat diferite pachete de produse care să răspundă nevoilor variate ale clienților, într-o perioadă în care, pentru brand, menținerea relației cu clienții și susținerea comunității au fost prioritare.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *