Business Leaders > Povesti de business > Povestea Andreei Paraschiva, fondatoarea Rain Balloons: transformarea pasiunii pentru design într-o afacere cu decoruri din baloane

În lumea antreprenoriatului actual, unde adaptabilitatea și creativitatea deschid drumul către noi oportunități, există povești care ies în evidență printr-o abordare practică. Una dintre aceste povești este cea a Andreei Paraschiva, antreprenoarea care a transformat în afacere experiența realizării unor decoruri simple cu baloane pentru evenimente de familie. Primul decor a fost realizat în anul 2022. Apoi, prin promovarea muncii sale pe social media, a reușit să atragă un număr tot mai mare de clienți.

A ales încă de la început să pună accent pe învățarea detaliată a tuturor aspectelor legate de decoruri cu baloane, de la selecția materialelor de calitate până la tehnici avansate de design, iar gama de servicii oferite s-a extins rapid, incluzând nu doar aranjamente tradiționale pentru mese, dar și photocorners personalizate sau aranjamente pentru inaugurări de magazine. În plus, planurile sale de viitor includ implementarea unei platforme video booth 360, adăugând astfel o nouă dimensiune experienței clientului.

Diferențierea într-un sector atât de competitiv nu a fost ușoară, dar fondatoarea Rain Balloons a reușit să se remarce prin adaptabilitatea sa. Participarea la cursuri și traininguri specializate i-a permis să rămână la curent cu ultimele tendințe, la fel și ascultarea atentă a cerințelor clientului și transpunerea lor în realitate. Antreprenoarea a subliniat în interviul pe care ni l-a acordat importanța personalizării decorurilor, fiecare fiind creat pentru a reflecta viziunea și dorințele clientului.

Business Leaders: Cum a început povestea brandului Rain Balloons și ce te-a motivat la început de drum?

Pasiunea pentru estetic și frumos m-a ghidat către această cale. Am început prin a experimenta cu designuri de manichiură, continuând apoi cu studii în hairstyling și make-up. Aceste experiențe m-au ajutat să dezvolt un simț artistic, care a fost esențial în crearea decorurilor cu baloane. Primul proiect a fost pentru aniversarea fiului meu, iar apoi am făcut decoruri pentru evenimente de familie. Am realizat rapid că acesta ar putea fi mai mult decât un hobby, așa că am început să mă promovez pe social media.

Mi-am create cont pe social media, am postat lucrările pe care le-am creat, iar comenzile au început să vina. Cu pași mici, am început să măexind și nu mă voi opri aici.

Care au fost primii pași pe care i-ai făcut pentru a-ți transforma ideea în realitate și pentru a-ți pune în mișcare afacerea?

Primul meu pas a fost să învăț cât mai multe despre decorurile cu baloane – de la tipuri de baloane până la tehnici de asamblare. Am ales să lucrez cu materiale de calitate superioară pentru a oferi servicii premium clienților mei. Deși bugetul inițial a fost limitat, am reușit să-mi cumpăr echipamentele necesare. Muncă grea și dedicarea au fost ingredientele principale în acest început de drum.

Ce servicii oferi în cadrul afacerii tale și cum te diferențiezi pentru a satisface nevoile clienților?

Ofer o gamă variată de servicii, de la aranjamente pentru mesele invitaților și photocorners, până la decoruri elaborate pentru diverse ocazii. Planurile pentru viitor includ adăugarea unor servicii inovatoare, cum ar fi platforma 360 video booth. Diferențierea mea principală în piață vine din atenția la detalii și dorința de a explora viziunea clientului. Participarea constantă la cursuri de specialitate îmi permite să rămân la curent cu ultimele tendințe și tehnici în domeniu.

Care sunt cele mai populare teme sau accesorii pe care le oferi în cadrul photocorners și de ce crezi că acestea sunt cele mai apreciate?

Temele predilecte pentru botezuri sunt cele inspirate din junglă și cele cu ursuleți, iar pentru petreceri private sau majorate, clienții preferă combinații elegante de negru, auriu și argintiu. Elementele personalizate, cum ar fi cifrele volumetrice sau din balon folie, sunt foarte solicitate. Fiecare proiect este unic, adaptat preferințelor și cerințelor clientului, de la selecția culorilor până la detaliile finale.

Care crezi că sunt avantajele aduse de un photocorner la un eveniment și cum crezi că acesta contribuie la atmosfera petrecerii?

Photocornerul adaugă o dimensiune interactivă și memorabilă oricărui eveniment. Este un loc unde oaspeții pot să se distreze făcând fotografii, creând amintiri vizuale durabile. Un photocorner bine decorat poate servi ca punct de atracție al evenimentului, contribuind la atmosfera generală și oferind invitaților o experiență de neuitat.

Care a fost cel mai memorabil eveniment la care ai oferit serviciile de photocorners și de ce a fost special pentru tine?

Fiecare eveniment la care am participat a fost special în felul său, dar unul dintre cele mai memorabile a fost o nuntă unde am lucrat îndeaproape cu mireasa pentru a crea un decor de vis. A fost o provocare creativă, dar și o oportunitate de a arăta ce pot face. Să văd reacțiile pozitive și aprecierea clienților a fost extrem de încurajator, mi-a dat energie și curaj să continui.

Ce sfaturi ai pentru clienții care doresc să își personalizeze experiența cu photocorners într-un mod unic și creativ?

Sfatul meu pentru clienți este să fie cât mai specifici cu dorințele lor și să aibă încredere în creativitatea mea. Personalizarea poate varia de la alegerea unui fundal unic la adaptarea tematicii pentru a se potrivi evenimentului. Deschiderea către idei noi și colaborarea strânsă cu clientul sunt esențiale pentru a crea un photocorner memorabil.

Cum abordezi personalizarea serviciilor pentru a satisface cerințele diferite ale clienților?

Personalizarea începe cu ascultarea atentă a dorințelor clientului și transformarea acestora într-un decor real. Fiecare proiect este o nouă aventură creativă, unde detalii precum culorile, tematica și recuzita sunt alese cu grijă pentru a se potrivi perfect ocaziei. Flexibilitatea și deschiderea spre idei noi sunt esențiale în abordarea mea, așa mă asigur că fiecare eveniment va fi memorabil pentru clienții mei.

Lizeta Maria

View all posts