Business Leaders > Povesti de business > Marius Enea, EuroEvi – producător mobilă de lux: „Pentru noi luxul înseamnă design, confort și utilitate“

Fondată în 1992, EuroEvi este o companie producătoare de mobilă de lux din Iași. Pe lângă serviciile de producție, oferă clienților servicii complete de consiliere și design interior.

În luna iunie, EuroEvi a deschis un nou spațiu de tip showroom la București, după o investiție de 300.000 euro. Noul sediu are 300 mp și este deschis doar la nivel operațional, activitatea de design fiind în colaborare cu arhitectul Eduard Năstăsoiu, iar partea de proiectare și execuție se află la Iași.

„La București am încercat să facem un alt tip de showroom, un birou de vânzări în care să avem expuse produse cu diferite tipuri de materiale. Astfel, când ajunge clientul la noi, să-i putem arăta fizic produsele noastre. Ne ajută mult să fim conectați cu tot ce este nou în piață, mai ales la partea de materiale, dorim să fim la curent cu nevoile clienților. Pentru noi luxul înseamnă design, confort și utilitate“, declară Marius Enea, administrator EuroEvi.

Piesele de mobilier sunt produse la fabrica din Iași, deschisă în urmă cu doi ani, după ce o perioadă bună producția a fost la Pașcani.

Cea mai mare comandă primită de producător de la un client a fost de 60 mii euro, pentru un penthouse.

„Clienții care achiziționează mobilier de lux sunt și cei care au spațiul necesar. Nu spunem că nu putem produce și pentru case mai mici, dar este important să avem loc să punem în practică toate ideile unui arhitect“, explică antreprenorul.

Conform acestuia, majoritatea clienților nu au timp să se ocupe de partea de design, așa că se bazează pe experiența producătorului și colaborarea cu arhitectul Eduard Năstăsoiu.

O parte dintre implementările oferite de echipa EuroEvi pot fi descoperite în București în Nusco City, Yacht Kid, Win Herăstrău, Four City, Dinamic City, One United Property, Herastrau Boutique sau 102 Address, iar la Iași, în Copou Garden, Royal Town, ESQ Village, MCM, Poitiers Town, cartierul Visoianu, Lazăr Residence, Q Residence sau Complex ARKA. O parte dintre aceste proiecte cuprind serviciile EuroEvi în peste 20 de apartamente, cum este cel din Copou Garden în Iași, 15 apartamente în Royal Town, 6 vile mobilate complet în ESQ Village și peste 10 apartamente în Q Residence. De asemenea, în București se regăsesc în complexul Nusco în 4 apartamente și în Herăstrău Boutique în 2 dintre acestea.

„Traversăm o periodă mai grea. Pe de o partea criza războiului, pe de alta creșterea prețurilor materialelor. Încercăm să facem față pentru că cerere avem. Problema este că furnizorii ne livrează tot mai greu marfa. Avem un department de achiziții foarte bine pus la punct și încercăm să ducem la bun sfârșit toate comenzile. Am fost obligați să creștem prețurile, dar contractele anterioare ni le-am asumat cu seriozitate“, ne-a mai spus Marius Enea.

 EuroEvi urmează să facă deschiderea oficială a showroom-ului din București în luna septembrie, când va celebra și 30 de ani de activitate. Anul trecut producătorul a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, pentru anul în curs propunându-și o creștere de 50%.

Business Leaders

View all posts