Business Leaders > Povesti de business > Ionuț Cucu, fondatorul Printbu.ro: „Dacă vrei să faci business pe termen lung, trebuie să ai mereu în vedere cum se dezvoltă afacerea ta și către ce te îndrepți“

Ionuț Cucu a știut dintotdeauna că vrea să fie antreprenor. A început propriul business la 21 de ani, când și-a deschis  o firmă de realizare website-uri, un an mai târziu a înființat un magazin de calculatoare și componente IT, a continuat dezvoltarea cu o rețea de site-uri de jocuri online și apoi a creat peste 100 de site-uri în care promova conținut informațional pentru publicul din U.S.

A renunțat pe rând la fiecare dintre micile businessuri dezvoltate, iar din 2018 și-a dezvoltat primul magazin online de haine – Mahoni.ro, iar mai apoi Printbu.ro, un brand de cadouri personalizate.

„Mi-am dat seama că dacă vrei să faci ceva pe termen lung trebuie să ai mereu în vedere cum se dezvoltă afacerea ta și către ce te îndrepți. Degeaba pleci la drum într-o afacere dacă nu știi unde vrei să ajungi, nu o să ai motivație să-ți atingi obiectivele pe termen scurt, mediu și lung. La fiecare sincopă riști să ai un eșec și să te demoralizeze, să nu mai poți face business în continuare. În schimb, dacă ai un plan și știi unde vrei să ajungi peste 10-15 ani, atunci treci peste bariere și îți creezi parcursul către destinația finală“, a povestit Ionuț Cucu în cadrul interviurilor BUSINESS LEADERS.

În cei 12 ani de antreprenoriat, Ionuț Cucu a învățat că businessul nu aduce niciodată un eșec, doar învățare și antrenare pentru o strategie mai bună.

 „De fiecare dată când am avut un eșec, am înțeles că este doar o nouă experiență care mă ajută să-mi dau seama unde greșesc și să găsesc o strategie prin care pot îndrepta lucrurile în favoarea mea și a businessului. Am făcut în așa fel încât să-mi găsesc calea pentru a-mi realiza visurile“, a mai spus antreprenorul.

Business Leaders

View all posts