Business Leaders > Good Life > George Rășchitor, Sinaps: „În România s-a pus semnul egal între marketing și vânzare, fiind ignorate părțile de știință și artă“

George Rășchitor, unul dintre cei trei fondatori ai agenției Sinaps, este de părere că succesul unui agenții de performance marketing depinde de abilitatea de a putea face o analiză a componentei de business și de capacitatea de a gândi strategii de marketing luând în calcul o serie de instrumente.

„Prin definiție, marketingul este arta și știința de a vinde. În România s-a pus semnul egal între marketing și vânzare, fiind ignorate părțile de știință și artă. Ca să poți vinde ai nevoie de un mix al mai multor instrumente, ce fac Google și Facebook este doar o componentă a marketingului. Ca să vinzi trebuie să ai un preț bun, promovare și plasare. Doar în acest fel reușești să-ți crești vânzările și să obții profitabilitate“ a explicat George Rășchitor în cadrul interviurilor Business Leaders.

Antreprenorul a fondat agenția Sinaps în 2013, alături de  Remus Corcaci și Mihai Iliescu. La vremea aceea erau doar câteva agenții în România, însă pentru el  domeniul era deja o pasiune descoperită în timpul liceului și apoi studiată la facultate și aplicată în strategia pentru creșterea vânzărilor la magazinul online la care lucra.

„A fost o evoluție frumoasă. Eu și Remus lucram la un magazin online. L-am cooptat pe Mihai și ne-am dat toți trei demisiile. Am început cu zero lei. Primii bani pe care i-am făcut i-am reinvestit în marketing și ne-am făcut propriile campanii. În primul an am avut ca obiectiv 40 mii euro iar după 9 ani am ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro. Lucrurile au evoluat frumos, am făcut totul din pasiune“, își amintește antreprenorul.

George Răschitor spune că cea mai frecventă greșeală sesizată în rândul antreprenorilor este aceea că nu-și setează obiective importante.

„Antreprenorilor români le lipsește curajul de a-și asuma investițiile. Din analizele pe clienții celor 9 ani de agenție am văzut cum pot scala businessurile dacă au acea doză de curaj și entuziasmul care să-i ajute să-și facă obiective pe termen lung. Avem cazuri de succes când vin la agenție businessuri cu bugete de o mie de euro pe lună și ajung în termen de un an să crească de zece ori acest buget. Evident, cu cifre de afaceri pe măsură“.

Întrebat care sunt trendurile noi în piață, antreprenorul a răspuns că în viitor se va miza mult pe confidențialitatea datelor și că probabil va apărea un nou jucător care să schimbe regulile jocului.

„Confidențialitatea este o componentă la care UE ține foarte mult. Știm că Google și Facebook au avut numeroase procese pe tema aceasta. Vom vedea ce se întâmplă și cum va fi afectată zona de performance marketing când se va schimba tracking-ul, pentru că aceste campanii se bazează pe comportamentul de consum. Probabil fiecare site își va dezvolta propriul sistem de monitorizare a utilizatorilor. Este de așteptat să apară și un nou jucător, cum s-a întâmplat cu TikTok, care să schimbe un pic regulile jocului“, a mai spus antreprenorul.

Business Leaders

View all posts