Business Leaders > Lideri > INTERVIU Cătălin Dumitrescu, Director General RisCo: „Piețele financiare vor continua să fie influențate de volatilitatea economică și inovațiile tehnologice“

Într-o perioadă economică marcată de schimbări rapide și incertitudini în majoritatea sectoarelor, companiile se bazează din ce în ce mai mult pe analizele instituțiilor de profil atunci când au de luat decizii financiare strategice. RisCo, o companie recunoscută pentru serviciile de analiză financiară și consultanță, explică tendințele majore care ar putea influența afacerile în viitorul apropiat.

În cadrul unui interviu oferit publicației noastre, Cătălin Dumitrescu, Director General RisCo, a explicat modul în care globalizarea, volatilitatea economică, reglementările guvernamentale și inovațiile tehnologice vor modela viitorul pieței financiare. Acesta atenționează asupra importanței unei monitorizări atente a evenimentelor geopolitice și a adaptării rapide la schimbările legislative și tehnologice pentru a menține relevanța și eficacitatea companiilor.

Business Leaders: Care sunt perspectivele RisCo cu privire la evoluțiile viitoare ale pieței financiare și la tendințele financiare majore care ar putea să influențeze afacerile în următoarea perioadă?

Cătălin Dumitrescu, Director General RisCo: Perspectivele noastre pentru evoluțiile viitoare ale pieței financiare sunt influențate de mai mulți factori. În primul rând, observăm o globalizare continuă a piețelor financiare, cu economiile naționale interconectate tot mai strâns. Acest lucru poate duce la o mai mare expunere la riscuri externe și la necesitatea unei monitorizări atente a evenimentelor geopolitice. De asemenea, în contextul global al incertitudinilor economice și al schimbărilor tehnologice rapide, piețele financiare vor continua să fie influențate de factori precum volatilitatea economică, reglementările guvernamentale și inovațiile tehnologice. În același timp, tehnologiile digitale și inovațiile continuă să transforme industria financiară, cu un accent tot mai mare pe digitalizare și automatizare. Vedem, de asemenea, o creștere a cererii pentru servicii de analiză și consultanță în contextul unei piețe financiare tot mai complexe și a unei concurențe crescute.

RisCo își propune să rămână la curent cu schimbările din industrie și să ofere clienților săi perspective și soluții relevante pentru a-și gestiona riscurile și a profita de oportunitățile de pe piață.

Încă de la începuturi, RisCo a folosit cea mai înaltă tehnologie pentru a furniza clienților rapoarte unice în mediul online despre ratingul financiar al unei firme, limitele comerciale, insolvența și nu numai. Unul dintre principalele noastre obiective a fost și este în continuare să traducem toate aceste date într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor.

Pentru că ne adresăm atât firmelor, cât și persoanelor fizice, am prioritizat crearea unui sistem de interpretare a datelor financiare, pentru a putea veni astfel în ajutorul tuturor clienților noștri, având în acest moment peste 120 de mii de conturi deschise.

RisCo va continua să implementeze cele mai noi tehnologii și modele de evaluare pentru furnizarea unor servicii cât mai simplu de utilizat, cu date și analize relevante pentru utilizatori în conformitate cu condițiile piețelor financiare.

Cum se adaptează RisCo la schimbările din mediul de afaceri și la evoluțiile tehnologice în vederea menținerii relevanței și eficacității serviciilor sale într-un mediu în continuă schimbare?

RisCo este în topul firmelor de încredere datorită vitezei de adaptabilitate. Suntem atenți la toate schimbările, atât la cele din domeniul tehnologic, dar mai ales la cele care au loc în mediul legislativ.

Optimizăm constant toate instrumentele RisCo. Spre exemplu, în acest moment clienții noștri au acces la baze de date sau orice altă informație în doar câteva secunde, furnizând peste 17 tipuri de rapoarte și peste 500 de studii sectoriale.

De asemenea, ne-am dorit să venim în ajutorul cât mai multor persoane, fie că ele reprezintă sau nu o entitate juridică, astfel că am gândit serviciile RisCo pentru toate nevoile, dar și pentru toate bugetele.

Misiunea RisCo este și a fost întotdeauna centrată în jurul a patru mari obiective: viteză, produse, accesibilitate și flexibilitate.

Care sunt principalele provocări pe care le anticipă RisCo în furnizarea de informații și perspective financiare în viitor și cum intenționează să le gestioneze?

Putem spune că principalele provocări au fost și vor fi întotdeauna de ordin legislativ.

Viteza cu care un client poate avea acces la informațiile de care are nevoie este foarte importantă, atât pentru noi, cât și pentru el.

De multe ori, modificările legislative pot întinde capcane și ne pot îngreuna procesul de furnizare al informațiilor, de aceea, trebuie să fim foarte atenți și să anticipăm orice fel de schimbare, pentru a putea oferi de fiecare dată o experiență impecabilă.

În ce mod RisCo își ajută clienții să se pregătească pentru schimbările viitoare din mediul de afaceri, oferindu-le perspective și recomandări bazate pe datele și analizele furnizate?

Cei care aleg serviciile RisCo o fac pentru că își doresc ce este mai bun pentru compania sau pentru progresul lor.

Noi venim în ajutorul clienților oferind, în primul rând, date, rapoarte sau analize redate într-un mod cât mai simplu de înțeles. Astfel, oricine dorește să își monitorizeze competiția, sau să afle orice alt tip de date financiare, o poate face cu ușurință.

De asemenea, pentru cei care lucrează în vânzări, spre exemplu, am creat platforma SellNet, un instrument care pune la dispoziție baze de date complete, persoane de contact și informații care pot fi filtrate în funcție de orice domeniu de interes.

Cum pot companiile să utilizeze informațiile (și studiile financiare) oferite de RisCo pentru a se adapta mai eficient la schimbările din mediul de afaceri și pentru a identifica oportunități de creștere?

Serviciile RisCo sunt gândite să acopere toate nevoile clienților noștri.

Astfel, cei care lucrează în risc, spre exemplu, pot accesa rapoartele de monitorizări și pot anticipa cu ușurință tendințe în domeniu. La fel și cei care lucrează în dezvoltare, au la dispoziție studii sectoriale care oferă o imagine de ansamblu asupra competiției din domeniu. Prin înțelegerea concurenței, clienții pot identifica locuri slab dezvoltate în piață sau neexploatate, iar acest lucru poate avea un impact semnificativ în evoluția afacerii lor.

Câteva sfaturi și recomandări pentru companii în ceea ce privește utilizarea datelor financiare și a analizelor pentru a-și îmbunătăți performanța și competitivitatea?

Pentru a fi în top trebuie să lucrezi cu oameni de top și să ai acces la servicii pe măsură. De aceea, sfatul nostru pentru toate companiile care doresc să prospere în domeniul lor este să aleagă ce este mai bun, să rămână informate și să își analizeze constant competiția și locul în piață. Informația este putere iar viteza, în era în care trăim, este cea mai de preț armă.

Noi, la RisCo, am înțeles încă de la început cât de importante sunt amândouă, de aceea, ne-am creat ca scop să continuăm să investim în tehnologii avansate care să ne ajute să punem la dispoziție instrumente de top tuturor companiilor care vor să crească.

Lizeta Maria

View all posts