Business Leaders > Lideri > Alexandru Soare, Integrisoft Solutions: „Contextul pandemiei a grăbit digitalizarea. Societatea solicită servicii de calitate instituțiilor publice“

Integrisoft Solutions este unul dintre producătorii reprezentativi de aplicații software pentru administrația publică locală, având capital 100% românesc. Cu o expertiză de 20 de ani pe piață, compania a ajuns să-și formeze în prezent o echipă de peste 100 de specialiști.

Alexandru Soare, Director de Vânzări Integrisoft Solutions, ne-a explicat care este stadiul digitalizării instituțiilor publice din România și ce instrumente noi ar putea face mai ușor acest proces.

Business Leaders: Cum stă România la capitolul digitalizarea administrației publice locale?

Alexandru Soare: În ultimii doi ani am observat o schimbare semnificativă în dorința administrațiilor de a oferi cetățenilor servicii online de calitate. În momentul în care o instituție își dorește să fie prietenoasă, încearcă să relaționeze altfel cu cetățenii și le oferă o variantă de interacțiune rapidă. 

România se află pe ultima poziție între statele UE la capitolul digitalizarea administrației publice, conform unui studiu al Organizației Națiunilor Unite. Ce i-a lipsit în acest proces?

Probabil este vorba de faptul că am pornit de la un nivel destul de jos, dar în ultimii ani am început să recuperăm decalajul. Dacă administrațiile oferă alternative moderne cetățenilor, ei le vor folosi. Important este ca acestea să fie foarte bine promovate, pentru ca cetățeanul să știe că există.

Care sunt cele mai cerute instrumente digitale, de ce au nevoie administrațiile publice din România?

Cele mai importante trei soluții sunt aplicațiile online care pun în legătură instituția și cetățeanul, cele de mobile care permit accesul la servicii direct de pe telefon, iar al treilea, și cel mai important, este un instrument 100% integrat care creează o bază de comunicare atât cu cetățeanul cât și la nivel intern.

Sunt deschise autoritățile publice spre digitalizare sau în continuare există obișnuința de a se baza pe oameni și dosare?

Sunt un optimist și vreau să dau tonul optimist de care este nevoie. În momentul de față, da. Administrațiile publice sunt pregătite. Contextul pandemiei a făcut ca proiectele care înainte erau lăsate la urmă să grăbească decizia digitalizării. În momentul de față societatea solicită servicii de calitate de la instituțiile publice. Și, în mod natural, factorii de decizie au început să-și dea seama că fără digitalizare nu se poate. Pot să vă spun că, împreună cu o echipă de management care este dedicată unei strategii, lucrurile se întâmplă. Poate cu pași mărunți, dar în direcția unei digitalizări făcute corect.

Așa cum spuneați, pandemia a favorizat contextul digitalizării. A fost real un factor benefic sau ar fi fost nevoie de un proces care să aibă și timpul necesar pentru integrare?

Cred că discuția este mai lungă. La nivel central pot să spun că nu a fost făcută pe repede înainte cu orice preț, ci cu o strategie. Cel puțin anul trecut și în primele luni ale anului acesta, autoritățile au avut motoarele turate la maxim. În ceea ce privește administrația publică locală, acolo s-a făcut pe repede înainte pentru că nu depind de o strategie națională. Am observat că există și un factor de concurență. Dacă au văzut că o altă instituție a oferit o soluție interesantă cetățenilor, au adoptat-o rapid. Așa s-a ajung ca digitalizarea să fie făcută cu pași repezi. Dar cred că a fost un lucru benefic și necesar.

Care este importanța educării clientului, mai ales când acesta nu este un om sau o companie, ci o instituție publică?

 În 20 de ani noi am trecut prin toate etapele și cred că acesta este și punctul forte al companiei. Suntem un partener pentru orice instituție care își dorește să se digitalizeze, în sensul că stabilim de la început care sunt necesitățile, facem un plan de acțiune, dar în permanență aplicăm și un proces de educare. Etapizarea unei implementări presupune că știu de la bun început unde trebuie să ajung și etapele la care doresc să ating anumite borne. Avem o expertiză de sute de administrații publice și putem pune la dispoziție variante de lucru implementate în cele mai importante administrații publice locale. Din perspectiva unui utilizator este foarte important să vadă că are mai multe opțiuni și poate să ia decizii pe baza experienței unei alte administrații.

Există o forță comună în rândul companiilor de programe software pentru administrație în ceea ce privește educarea pieței?

În momentul de față fiecare lucrează pe cont propriu. Nu aș putea să spun că este o abordare unitară. În primul rând pentru că este o piață de nișă, iar companiile sunt puține.

Ce schimbări ar trebui făcute pentru a face un pas în față în digitalizarea administrației publice?

Cea mai importantă este existența unui sistem 100% integrat, care să ofere servicii atât pe laptop, tabletă, cât și de pe telefon. Al doilea este un instrument dedicat administrației centrale, care printr-un ecosistem să primească informații de la instituțiile subordonate. În acest fel, datele pot fi gestionate în timp real de către instituția mare. Aș pune foarte mult accent pe un sistem informatic care să-i ajute pe decidenți să ia decizii, nu să vină echipe care să schimbe fișiere. Diferența este colosală, pot lua decizii dinamic, în timp real. A aduce un astfel de sistem în administrație înseamnă schimbarea profundă a modului în care se face digitalizarea. Pentru această soluție aș milita în momentul de față.

Dar vă ascultă cineva? Care este relația cu Autoritatea pentru Digitalizarea României?

În momentul de față este o deschidere majoră a autorităților. Pot să vă spun că anul trecut toți jucătorii din piață au fost întrebați de Autoritatea pentru Digitalizarea României ce s-ar putea face pentru a îmbunătăți rapid procesul. Și le-am spus câteva lucruri care puteau fi rezolvate într-un timp record. În primul rând am semnalat faptul că semnătura electronică nu era recunoscută în România. În momentul în care o persoană juridică dorea să-ți plătești taxele și impozitele, nu o putea face prin ghiseul.ro. Am discutat la telefon și în două luni au rezolvat. Probabil este o schimbare semnificativă și datorită pandemiei.

Cum arată strategia Integrisoft Solutions pe termen scurt și mediu?

Strategia noastră în momentul de față este de a consolida produsele pe care tocmai le-am dezvoltat. Sunt instrumente din zona de mobile și servicii electronice care au nevoie să treacă la următorul nivel. Ne bazăm foarte mult pe niște reglementări pe care probabil autoritățile urmează să le facă. Mă refer la cele în privința schimbului de informații între două instituții. Noi suntem cu toate motoarele turate, astfel încât să fim gata să ne punem serviciile la dispoziția administrațiilor în momentul în care se întâmplă acest lucru. Pe termen lung, pot să vă spun că am făcut primii pași către companiile private. Aproape 8% din cifra de afaceri pe anul 2020 a venit din această zonă. Există o cerere tot mai mare pentru a digitaliza și instituțiile private. Ne dorim mult ca Integrisoft să nu însemne doar parteneriat cu administrația publică, ci să fie unul din furnizorii de soluții integrate care acoperă inclusiv zona de privat din România

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *