Business Leaders > Companii > Victor Tedesco, Premier Capital: „Datorită serviciilor McDrive și McDelivery, restaurantele noastre au putut continua să servească clienți“

Premier Capital, partenerul de dezvoltare pentru McDonald’s în România și alte cinci țări din Europa, a anunțat un profit înainte de taxe în valoare de 19 milioane de euro pentru anul 2020 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2020), comparativ cu cele 28 de milioane înregistrate în 2019.

Cu toate că anul trecut a fost dificil pentru mediul de afaceri, afectând operațiunile și profitabilitatea, companiile din cadrul grupului s-au adaptat rapid schimbărilor constante și restricțiilor impuse de autoritățile naționale și au rămas aproape de comunitățile din care fac parte. Angajații McDonald’s au continuat să servească clienții, în principal la McDrive, prin serviciul McDelivery și pregătind comanda la pachet, în perioadele în care restaurantele nu au fost deschise pentru servire la interior. Cererea pentru produsele McDonald’s s-a menținut la un nivel ridicat, dovadă fiind creșterea clienților la McDrive și creșterile vânzărilor prin McDelivery, înregistrate pe tot parcursul anului.

În 2020, compania și-a revizuit planurile de investiție, iar echipele de management s-au concentrat pe menținerea lichidităților, având în vedere evoluția pandemiei. Cu toate acestea, grupul și-a urmat strategia pe termen lung și a continuat să se extindă, deschizând 5 noi restaurante și obținând controlul integral al businessului din România, după ce a achiziționat un pachet de acțiuni de 10% de la un acționar local. 

Anul trecut, grupul a înregistrat o scădere de 6,5% a cifrei de afaceri, înregistrând venituri de 319 milioane de euro. Performanța se datorează echipei de 8.726 de angajați și celor 159 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Nu au existat restructurări cauzate de pandemia de Covid – 19. La finalul anului 2020, numărul total de angajați a fost cu doar 24 de persoane mai mic, față de începutul anului, Premier Capital depunând toate eforturile pentru a-și păstra personalul angajat și accesând programele de sprijin puse la dispoziție de autoritățile naționale.

Toate piețele au trecut prin provocări în ceea ce privește veniturile, Malta raportând cel mai mare impact, cu o scădere generală de 15,7% față de 2019. Celelalte cinci țări au înregistrat scăderi de doar o cifră procentuală la nivelul vânzărilor: România și Grecia de 8%, Lituania 3,3%, Estonia 2,2% și Letonia 1%.

Premier Capital a deschis  cinci restaurante noi anul trecut: trei în România, unul în Lituania și unul în Grecia. Alte 14 restaurante au fost dotate cu cele mai noi servicii și platforme digitale McDonald’s, precum kiosk-urile digitale. Până la sfârșitul anului 2020, un total de 145 de restaurante au inclus serviciul McDelivery și doar două restaurante din Grecia au fost închise anul trecut.

În 2021, compania plănuiește să deschidă opt noi restaurante, dintre care trei au fost deja inaugurate în primul trimestru, unul în România și alte două în Grecia și Lituania.

„Oricât de dificil s-a dovedit a fi 2020, a fost, de asemenea, un an definitoriu pentru grup”, a declarat directorul executiv al Premier Capital, Victor Tedesco. „Am demonstrat că businessul este extrem de stabil și agil din punct de vedere operațional și datorită serviciilor McDrive și McDelivery, restaurantele noastre au putut continua să servească clienți. A fost anul în care prioritatea Premier Capital a fost 100% de protejare a locurilor de muncă și continuitate a businessului. A fost, de asemenea, un an în care întreaga echipă și-a unit eforturile pentru a rămâne aproape de comunitățile din care facem parte în momentele în care acestea au avut cel mai mult nevoie de noi, servind clienții acasă sau în drum către sau de la locurile lor de muncă, vitale pentru societate. Curajul, răbdarea și determinarea echipelor din restaurantele noastre au fost remarcabile.”

Victor Tedesco declară, de asemenea, că „Anul acesta, continuăm să monitorizăm îndeaproape situația din fiecare piață, folosind experiența câștigată în ultimul an și având cunoștințele și resursele necesare pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne adapta rapid pe măsură ce trecem prin această perioadă de criză sanitară. Vom analiza cu atenție oportunitățile care apar și ne vom asigura că ne păstrăm angajații și clienții în siguranță. Am reușit să trecem de această perioadă fără precedent și să ne menținem poziția extrem de puternică, suntem lideri pe piață în cinci din cele șase piețe pe care activăm și știm că ne putem baza pe oamenii noștri să ofere servicii excepționale în restaurantele noaste. Așteptăm cu nerăbdare să putem să deschidem integral restaurantele și pentru servire la interior, pentru a ne întâmpina clienții cu produsele preferate.”

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *