Business Leaders > Noutati > Un nou preparat internațional revoluționează peisajul culinar românesc: povestea bao buns-urilor de la The Bao House

Grupul TOMCAT Hospitality a lansat recent un concept nou și îndrăzneț în peisajul culinar românesc: celebrele bao buns, originare din bucătăria chineză. Ideea de a aduce bao buns în România a pornit ca un răspuns la cererea de experiențe culinare neconvenționale din piață, iar reacția entuziastă a clienților i-a convins să dezvolte un întreg concept în jurul acestui preparat.

Cu umpluturi constant adaptate la preferințele clienților, fiecare bao bun poartă amprenta unei călătorii gastronomice pe meleagurile acestei lumi mari. Iar pentru a încuraja clienții să exploreze diversitatea meniului, The Bao House oferă meniuri de degustare concepute special pentru grupuri mai mari, încurajându-i să experimenteze și să se bucure de experiență.

Clientul se poate bucura de varietatea de preparate la restaurant sau poate comanda acasă. Situat pe Calea Victoriei din București, restaurantul oferă cadrul perfect pentru acest tip de experiență gastronomică.

Evoluția conceptului de premium fast-food vizează extinderea în diferite orașe, promovând un stil de viață activ și conștient de calitatea alimentației. Prin această strategie, The Bao House își propune să redefinească așteptările clienților și să educe publicul despre alternativele calitative la fast food-ul tradițional.

Business Leaders: Cum s-a născut ideea de a aduce bao buns în România?

Ideea de a aduce bao buns în România a pornit de la dorința de a inova în cadrul grupului TOMCAT Hospitality, introducând un preparat nonconformist pe piața culinară românească. Am testat inițial bao buns într-unul dintre restaurantele noastre, iar reacția pozitivă și entuziasmul clienților ne-au motivat să dezvoltăm un întreg concept în jurul acestui preparat. Succesul rapid și popularitatea crescândă a bao buns printre clienții noștri ne-au confirmat că există o cerere mare pentru astfel de inovații culinare și ne-au inspirat să continuăm în această direcție.

Ce sunt bao buns și ce îi face atât de speciali în peisajul culinar internațional?

Bao buns, cunoscuți și sub numele de „buns cu abur”, sunt originari din bucătăria chineză și reprezintă niște pâinici moi, preparate prin gătit la abur, care pot fi umplute cu o varietate de ingrediente. Deși există multe variații, rețeta clasică include de obicei pork belly, care este bine condimentat și gătit lent pentru a fi suculent și aromat.

Ce îi face pe bao buns atât de speciali în peisajul culinar internațional este textura lor unică: sunt extrem de pufoși, ușori și rotunzi. Această textură, combinată cu umplutura savuroasă și versatilitatea în acomodarea diferitelor tipuri de umpluturi, îi face populari în rândul gurmanzilor din întreaga lume. Acest echilibru între un exterior moale și umplutura bogată creează o experiență culinară memorabilă.

Cum vă asigurați că fiecare bao bun pregătit în restaurantul vostru poartă amprenta unei experiențe autentice?

La The Bao House, ne bazăm pe 12 rețete îmbunătățite constant, folosind ingrediente de înaltă calitate. Punem accent pe texturi complementare și culori vii pentru a oferi nu doar gust, ci și o prezentare vizuală impresionantă, asigurând o experiență culinară completă și autentică pentru clienții noștri. Autenticitatea rezida în faptul că umpluturile sunt adaptate local, si dupa rețete românești.

Care sunt caracteristicile principale ale conceptului de restaurantunde ce servesc bao buns?

Conceptul restaurantului nostru este acela de fast-food premium, disponibile pentru consum în locație sau la pachet. Adoptăm un sistem de self-service facil si prietenos cu utilizatorul, permițând clienților să-și aleagă rapid mâncarea și băuturile. Meniul include opțiuni variate de cocktailuri și alte băuturi alcoolice, complementând experiența culinară. Prima locatie de acest fel este situata pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vibrante zone din București, și oferă o atmosferă animată și modernă, ideală pentru o experiență gastronomică deosebită.

Ce ingrediente sunt folosite pentru prepararea bao buns-urilor și cum influențează calitatea acestora gustul final?

Pentru prepararea bao buns-urilo de la The Bao House, aluatul este realizat din făină de grâu, drojdie, lapte, zahăr, unt și praf de copt, elemente care asigură textura moale și pufoasă specifică. Calitatea umpluturii este esențială, utilizăm ingrediente premium și alegem cu atenție furnizorii pentru a garanta un gust excepțional.

Ce opțiuni vor avea clienții în ceea ce privește umplutura bao buns-urilor?

Rețetele de bao acoperă diferite culturi, preferințe culinare și restricții de dietă. Avem bao pentru orice moment al zilei, pentru vegetarieni, pentru copii și pentru gurmanzii care adoră să combine ingrediente fusion. Preferatul tuturor este The Sausage Bao, creat cu o tentă românească cu cârnăciori, muștar și murături, urmat de The Big Mac Bao, creat cu tentă internațională cu vită Black Angus, castraveți, brânză chedar, bacon și salată.


Cum se integrează conceptul de premium fast food în experiența de consum oferită de acest restaurant?

Conceptul de premium fast-food din cadrul restaurantului se integrează perfect în experiența de consum prin oferirea unei combinații ideale între eficiența serviciilor de fast food și calitatea înaltă a ingredientelor și preparatelor. Clientii pot savura varietatea produselor din meniu gătite rapid și servite într-un mod creativ, cu posibilitatea de a alege între a sta să mănânce într-un decor modern și primitor sau de a lua mâncarea la pachet. Această abordare asigură nu doar rapiditate, dar și o experiență culinară memorabilă, completată de o selecție de băuturi alcoolice și cocktailuri.

Dat fiind timpurile pe care le trăim, nu am cum să nu vă întreb care sunt cele mai „instagramabile“ aspecte ale restaurantului și meniului vostru?

Într-adevar, designul modern și original al The Bao House este ideal pentru fotografii, precum și ambianța vibrantă. Meniul nostru, cu bao buns colorați și aranjați artistic, alături de cocktailuri estetice, contribuie la valoarea vizuală. Packaging-ul nostru clean si creativ este foarte atractiv pt rețelele sociale. În plus, comunitatea diversă de clienți care împărtășește experiențele din restaurant pe Instagram adaugă o dimensiune socială vie, întregind astfel profilul „instagramabil” al locației.


Cum veți educa și încuraja clienții să exploreze și să aprecieze diversitatea gusurilor din meniul vostru?

Pentru a educa și încuraja clienții să exploreze diversitatea gusturilor din meniul nostru oferim meniuri de tasting concepute special pentru grupuri mai mari. Acestea permit clienților să experimenteze o varietate de arome și preparate. În plus, schimbăm constant rețetele, în funcție de feedback-ul primit, pentru a descoperi și a răspunde preferințelor clienților noștri, încurajându-i astfel să aprecieze și să se bucure de diversitatea culinară pe care o oferim.

Cum vedeți evoluția acestui concept în viitor?

Vedem evoluția conceptului nostru de premium fast-food ca oportunitatea de a crea un întreg lanț de restaurante în diferite puncte urbane importante. Extinderea va permite integrarea unui concept nou pe piața horeca din România, educând publicul despre alternativele calitative la fast food-ul tradițional. Aceasta strategie va sublinia angajamentul nostru de a oferi mâncare rapidă de înaltă calitate, redefinind așteptările clienților și promovând un stil de viață activ, dar conștient de calitatea alimentației.Lizeta Maria

View all posts