Business Leaders > Noutati > Super GIVEAWAY! Câștigă 10 cărți de educație financiară de la ap! (ACT și Politon) care te vor învăța psihologia banilor și cum șă-ți crești veniturile în 2023

Super GIVEAWAY! Câștigă 10 cărți de educație financiară de la ap! (ACT și Politon) care te vor învăța psihologia banilor și cum șă-ți crești veniturile în 2023

BusinessLeaders.RO împrenă cu editura ap! (ACT și Politon) organizează un SUPER GIVEAWAY și oferă ca PREMIU 10 cărți de educație financiară care te vor învăța psihologia banilor și cum șă-ți crești veniturile în 2023.

Concursul se desfășoară în perioada 1 – 10 Martie, câștigătorul urmând a fi ales random pe site-ul wask.co

Ce trebuie să faci pentru a câștiga cele zece cărți de ducație financiară:

1.      Follow @BusinessLeaders_ Romania @LizetaOprea @actsipoliton

2.      Etichetează în comentarii un prieten care s-ar bucura să afle de acest giveaway (mai multe comentarii, mai multe șanse de câștig)

3. Dă vestea mai departe prin repostarea concursului în story

Pentru a participa la Giveaway click AICI și vei fi redirecționat către contul nostru de INSTRAGRAM

Ce cărți poți câștiga:

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

1. Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer este o carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.

2. Psihologia banilor: Lecții nemuritoare despre avuție, lăcomie și fericire de Morgan Housel este o carte care subliniază faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani. Asta pentru că este dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini comportamentale simple.

3. Banii. Stăpânește jocul: 7 Pași simpli spre libertate financiară de Tony Robbins este un valoros manual de educație financiară, un ghid care se adresează tuturor celor care vor să devină independenți din punct de vedere financiar și care vor să își asigure o bătrânețe liniștită, lipsită de grija banilor.

4. Cartea banilor: Înfloritoarea viață a banilor și felul în care istoria lor ne-a modelat pe noi de Kabir Sehgal este cartea care îți va lămuri toate curiozitățile pe care le aveai despre bani. Autorul abordează subiectul banilor într-o manieră interdisciplinară, aceștia fiind priviți din perspectiva unor discipline diferite, de la biologie, psihologie și antropologie, la istorie și teologie. Cartea vorbește despre originea banilor, diferitele moduri de utilizare ale acestora, felul în care s-au schimbat ei de-a lungul timpului, formele lor viitoare, motivele pentru care atârnă atât de greu în viața noastră și, în cele din urmă, despre modul în care ar trebui folosiți.

5. Planul financiar de o pagină: O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent de Carl Richards este o carte foarte practică care te va ajuta să reduci decalajul dintre ceea ce ești și cel care vrei să fii. Cartea te va ajuta să îți stabilești foarte clar în minte ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.

6. Afurisitele bogate: Un plan în 12 pași pentru a înțelege jargonul financiar și pentru a avea viața pe care ți-o dorești de Nicole Lapin este o carte total atipică de educație financiară, care propune un program alcătuit din 12 pași care să te ajute să înveți limba banilor (mai precis dificilul jargon financiar), să îți dai seama ce îți dorești cu exactitate de la viață, și mai ales, cum să obții toate aceste lucruri.

7. De neclintit de Tony Robbins este lectura ideală pentru cei care doresc să cunoască „principiile de bază ale mașinăriei financiare fără a petrece ani întregi studiind economia și curentele gândirii economice” (Eusebiu Burcaș). Cartea este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor, cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intra în joc și a investi la bursa de valori, pentru că astfel, consideră Robbins, vor avea șansa de a-și îmbogăți viața.

8. Cum să vorbești pe limba banilor de John Lanchester este un instrument util pentru oricine dorește să înțeleagă și să își formeze o opinie obiectivă despre mediul economic în care trăiește. Cartea este scrisă într-un stil foarte relaxat și amuzant (conține chiar și bancuri), de aceea îți va aduce un beneficiu dublu: pe de o parte, îți va lămuri niște noțiuni din sfera economică frecvent vehiculate, dar care de cele mai multe ori sunt înțelese doar parțial, iar pe de altă parte, te va destinde cu stilul ei aparte și umorul ei inteligent.

9. Cu un pas înaintea Wall Street: Cum să folosești ceea ce știi deja pentru a face bani în piață de Peter Lynch și John Rothchild este o lectură obligatorie pentru investitorii individuali. De la prima sa apariție (în anul 1989), cartea a fost retipărită de 30 de ori și s-a vândut în peste un milion de exemplare.

10Lupta cu focul: Criza financiară și lecțiile ei de Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner și Henry M. Paulson Jr. este un studiu foarte interesant și bine documentat despre teoria și practica combaterii dezastrelor financiare. Cartea vorbește despre marea criză financiară din 2008, despre cum s-a produs ea, și mai ales, despre lecțiile ei, care s-ar putea dovedi folositoare pentru reducerea daunelor viitoarelor crize. Cei trei autori ai cărții au ocupat funcții de decizie  în timpul marii crize financiare din 2008: Ben S. Bernanke era președintele Rezervei Federale, Henry M. Paulson Jr., secretarul Trezoreriei, iar Timothy F. Geithner, președintele Băncii Rezervei Federale din New York. Fiecare dintre ei a contribuit astfel, prin natura funcției ocupate, la măsurile luate în fața catastrofei care a înăbușit creditele globale, a devastat finanțele globale și a lăsat economia americană pradă unei recesiuni de proporții, nemaiîntâlnite de pe vremea cozilor la alimente și a bidonvilurilor din anii ’30.

Lizeta Maria

View all posts