Business Leaders > Good Life > Primăria Municipiului Călărași a obținut Premiul pentru Excelență în Digitalizare – Smart City în cadrul Galei AMR 2021

Primăria Municipiului Călărași a implementat un sistem integrat de soluții care servesc activitățile curente din instituție, în mod special în ceea ce privește relația cu cetățenii.

Aplicațiile folosite de către Primăria Călărași sunt Avansis Online – un sistem informatic unitar care permite contribuabililor accesul facil la servicii disponibile până acum doar la ghișeu, și Avansis Mobile – oferă contribuabilului o gamă de servicii si de funcționalități prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cu ajutorul platformelor Avansis, cetățenii își pot plăti obligațiile – taxe și impozite, pot solicita și consulta documente sau pot face programări online. De asemenea, soluția implică și un sistem de informare pe care Primăria Municipiului Călărași îl poate folosi pentru a putea trimite cetățenilor mesaje de interes public la nivel local, direct pe telefon.

Platforma poate prelua în mod prompt solicitări prin internet, 24/24 h, 7/7 zile pe săptămână. Mai mult, cetățenii pot depune online cereri pentru eliberare certificate fiscale, declarații de impunere auto, imobile sau terenuri și registratură online.

„Transformarea digitală reprezintă integrarea tehnologiei digitale în toate departamentele unei instituții publice, conducând la modificări fundamentale ale modului de funcționare și a valorii pe care o oferă. Pur și simplu, este vorba despre schimbarea modului în care Primăria Municipiului Călărași interacționează cu contribuabilii/cetățenii și despre modul în care le oferă acestora o experiență convenientă, consecventă și relevantă oricând și oriunde au nevoie.

Premiul câștigat de Primăria Municipiului Călărași pentru Excelență în Digitalizare demonstrează încă o dată necesitatea digitalizării tuturor instituțiilor publice, indiferent că ne referim la mediul urban sau la cel rural, necesitatea fluenței activității administrației locale versus cetățean, precum și a transparenței acestora.

Cele doua platforme integrate Avansis Mobile și Avansis Online permite contribuabililor accesul facil la servicii disponibile până acum doar la ghișeu. Mulţumesc şi pe această cale tuturor colegilor din cadrul Primăriei care s-au implicat în realizarea acestui proiect”, a declarat Primarul  Municipiului Călărași, Marius Dulce.

„Ne bucurăm pentru Primăria Călărași pentru tot efortul depus ca instituția să vină în sprijinul cetățenilor săi. În acest context, ne simțim responsabili pentru viitor să oferim cele mai bune soluții de digitalizare. În acest moment noi deținem cumulativ, prin soluțiile noastre, un sistem informatic integrat de calitate, care poate răspunde nevoilor administrațiilor publice”, a explicat Simona Ilie, Director de Dezvoltare Integrisoft.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *