Business Leaders > Companii > PlanRadar atrage 69 de milioane de dolari pentru a digitaliza industria de construcții și imobiliare

PlanRadar, platformă digitală de gestionare mobilă a proiectelor imobiliare și de construcții din Europa, a anunțat o rundă de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari, condusă în comun de Insight Partners și Quadrille Capital.

Această rundă de atragere de fonduri Serie B este a treia ca mărime din istoria Austriei și cea mai mare pentru o companie B2B, și a adus, de asemenea, participarea substanțială a investitorilor existenți, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds împreună cu noii investitori Proptech1, Russmedia și GR Capital.

ompania își va accelera investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D) și va crea un nou hub tehnologic și o echipă dedicată inovării de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS care schimbă regulile jocului în construcții. Astfel, PlanRadar va crea peste 200 de noi locuri de muncă, aproape dublându-și numărul de angajați la nivel global în următoarele 12 luni.

De la lansarea sa în Viena, în 2013, PlanRadar s-a impus rapid ca lider european în materie de soluții PropTech, cu o platformă completă de construcții și de gestionare a proprietății imobiliare, cunoscută pentru valoarea adăugată în fiecare etapă a ciclului de viață al clădirii. În cele 18 luni care au trecut de la runda de investiții în valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 250% și și-a dublat baza de clienți.

Soluția PlanRadar se bucură în prezent de încrederea a 14.500 de clienți și este utilizată zilnic de 100.000 de profesioniști din industrie în peste 60 de țări (inclusiv România), pentru a crește eficiența proiectelor și a asigura o finalizare de înaltă calitate a proiectelor.

Creșterea rapidă a PlanRadar a fost facilitată de angajamentul său de a se extinde la nivel global, inclusiv prin lansarea pe 10 noi piețe din Europa și Rusia începând cu 2020. Echipa diversă a companiei, formată din peste 200 de angajați, deservește clienți în peste 20 de limbi din birourile din Viena, Londra, Amsterdam, Moscova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varșovia și București. Amprenta în creștere a companiei reflectă, de asemenea, angajamentul de a inova platforma sa de bază, inclusiv adăugarea recentă a capabilităților de raportare, integrare și BIM.

Avem misiunea de a facilita gestionarea operațiunilor de construcție și am dovedit că există un apetit uriaș la nivel mondial pentru tehnologia noastră”, a declarat Ibrahim Imam, co-fondator și co-CEO al PlanRadar. „Suntem foarte mândri de tot ceea ce a realizat echipa noastră și suntem recunoscători pentru sprijinul investitorilor noștri în a adăuga valoare pentru clienții din noi piețe și industrii.”

Prin transformarea PlanRadar în cea mai importantă platformă PropTech din lume, transformăm o industrie care, din punct de vedere istoric, a fost reticentă în ceea ce privește digitalizarea„, a completat Sander van de Rijdt, co-fondator și co-CEO al PlanRadar.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *