Business Leaders > Noutati > Monica Pușcoiu părăsește Almond Cake și se relansează în organizarea de evenimente: „Cea mai importantă lecție a fost să învăț să spun nu, să pun limite“

Monica Pușcoiu, un nume care a devenit sinonim cu finețea deserturilor sănătoase, își redefinește drumul profesional, lăsând în urmă povestea Almond Cake și îndreptându-se spre o carieră în organizarea de evenimente. Deși mulți încă o asociază cu brandul pe care l-a construit cu pasiune, Monica își îmbrățișează noua direcție cu entuziasm și determinare.

„Am decis să ies din business când eram la un pas de burnout. A fost dificil să pun pe pauză un vis la care am muncit zile și nopți la propriu. A fost prima mea lecție de antreprenoriat și mă bucur că am avut-o”, mărturisește Monica.

După o vacanță bine meritată, a avut ocazia să reflecteze și să-și reseteze prioritățile. Și-a pus pe hârtie dorințele profesionale și a căutat o direcție care să se alinieze cu misiunea sa personală.

În prezent, Monica este implicată activ în organizarea Conferințelor Interacțiuni și Conexiuni din cadrul Fundației Assa. Aceste evenimente aduc laolaltă oameni dedicați comunităților vulnerabile și cauzelor umanitare.

Pe lângă activitatea din cadrul fundației, Monica are în plan și un proiect de televiziune. „Mi-ar plăcea foarte mult să ofer mai departe din cunoștințele acumulate în perioada dezvoltării de rețete sănătoase și să ajung la public prin intermediul unei emisiuni culinare”, spune ea. Formatul propus ar fi unul dinamic, în care specialiști din domenii precum nutriția, psihologia și medicina să discute despre alimentația sănătoasă, în timp ce pregătesc deserturi echilibrate. Dar ca orice inițiativă ambițioasă, atragerea finanțărilor și a partenerilor este o provocare.

Vizibilitatea Monicăi a crescut odată cu participarea sa în sezonul 11 al emisiunii Chefi la Cuțite, unde s-a remarcat prin ambiție, dar și vulnerabilitate. A fost vocea unui stil de viață sănătos, militând pentru înlocuirea făinii de grâu cu făină de migdale și reducerea consumului de zahăr. „Brandul meu personal a crescut organic și datorită prezenței mele în toate ramurile business-ului”, explică ea.

Expunere publică i-a oferit atât oportunități, cât și provocări. Dar în ciuda tuturor schimbărilor prin care a trecut, stabilitatea sa vine din cea mai frumoasă și profundă sursă: iubirea pentru copilul ei. „Îmi dă putere! O sursă continuă de lecții!”, mărturisește Monica.

Business Leaders: Nu mai ești parte din Almond Cake, deși în continuare oamenii te asociază cu acest brand. Ce a fost mai greu: să înveți să fii antreprenor sau să renunți la un vis pe care l-ai construit cu atâta pasiune?

Monica Pușcoiu: Am decis să ies din business când eram la un pas de burnout. A fost dificil să pun pe pauză un vis la care am muncit zile și nopți la propriu. A fost prima mea lecție de antreprenoriat și mă bucur că am avut-o.

Ce a însemnat pentru tine momentul în care ai fost nevoită să renunți la afacere?

A însemnat trecerea într-o nouă etapă. De la amator la profesionist.

Care a fost primul moment în care ai simțit că ai o direcție nouă?

După o vacanță bine meritată, când am stat mai mult timp cu mine, am reușit să mă odihnesc și să îmi pun pe o listă: dorințele profesionale aliniate cu misiunea mea.

Ai devenit un nume foarte vizibil în media. Cât de mult ți-ai construit conștient acest brand personal și cât s-a întâmplat organic?

Am fost o prezență colorată în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite, sezonul 11. Ambițioasă, dar vulnerabilă, mi-am dorit să transmit că putem mânca sănătos, am militat pentru înlocuirea făinii de grâu cu făină de migdale, reducerea zahărului din alimentație până reușim să îl excludem. Brandul meu personal a crescut organic și datorită prezenței mele în toate ramurile business-ului.

Cum te-a schimbat expunerea publică? Există și un preț de plătit pentru vizibilitate?

Expunerea cred că m-a făcut să fiu mai conștientă de cum adresez anumite subiecte. Prețul vizibilității a fost să atrag persoane care cred în proiectele mele. Orice altceva se pierde pe măsură ce timpul trece.

Ce faci acum, după ce ai ieșit din povestea Almond?

Acum mă ocup activ de organizarea Conferințelor Interacțiuni și Conexiuni din cadrul Fundației Assa, al cărei ambasador sunt. În paralel, organizez evenimente B2B și B2C cu parteneri puternici în piață. Evenimentele necesită o echipă. De fiecare dată când am solicitare de eveniment, îl organizez cu echipa care poate livra cel mai bun serviciu clientului.

Astăzi te implici într-un ONG și cauți finanțare pentru o emisiune TV. Ce te motivează să mergi pe această direcție?

Implicarea mea în Fundația Assa este pe de o parte în calitate de ambasadoare și, pe de altă parte, organizez Conferințele Interacțiuni și Conexiuni, menite să aducă oamenii frumoși împreună cu scopul de a face bine în comunități vulnerabile sau individual, oferind ajutor copiilor cu dizabilități.

Mi-ar plăcea foarte mult să ofer mai departe din cunoștințele acumulate în perioada dezvoltării de rețete sănătoase și aș putea ajunge la public prin intermediul unei emisiuni culinare, în cadrul căreia invitații să fie specialiști în nutriție, psihologi, sportivi, medici, alături de care să mâncăm un dulce sănătos și să ridicăm nivelul de conștientizare asupra unei alimentații echilibrate. Inițial, emisiunea poate fi ca o pastilă de sănătate, o intervenție scurtă, pentru a capta interesul și a stârni publicul în această direcție.

Ce format ai gândit pentru emisiune și cum crezi că poate aduce valoare publicului?

Inițial, emisiunea poate fi ca o pastilă de sănătate, o intervenție scurtă, pentru a capta interesul și a stârni publicul în această direcție. Valoarea emisiunii va fi dată de nivelul de conștientizare asupra sănătății, rețete pe care le pot face chiar ei acasă, informațiile științifice oferite de specialiști. Sunt deja emisiuni în această direcție, dar oamenii sunt încă reticenți. Mulți consideră că este scump să mănânci sănătos. Vorbim, de fapt, la nivel psihologic, despre o obișnuință alimentară la care le este greu să renunțe dacă nu suferă de nicio afecțiune medicală diagnosticată.

Care sunt cele mai mari provocări în a atrage sponsori pentru acest proiect?

Acest proiect culinar este, poate pentru 6 luni, un alt job. Necesită foarte multe resurse energetice și de canalizare a eforturilor.

Ai trecut prin schimbări profesionale, personale și ai fost nevoită să o iei de la zero de mai multe ori. După atâtea schimbări, ce îți oferă acum cea mai mare stabilitate și putere de a continua?

Anul 2024 a fost dificil pentru mulți dintre noi. Copilul! O sursă continuă de lecții! Îmi dă putere!

Dacă ai putea să îi transmiți un gând Monicăi din 2020, când era blocată în Doha și nu știa ce urmează, ce i-ai spune?

Să își asculte instinctul și să aibă încredere în ea!

În toate schimbările prin care ai trecut, care a fost cea mai valoroasă lecție pe care ai învățat-o despre tine?

Cea mai importantă lecție a fost să învăț să spun nu, să pun limite.

Lizeta Maria

View all posts