Business Leaders > Companii > INTERVIU Andreea Cornea, Marketing Manager Anna Cori: „Fiecare pereche de pantofi este o demonstrație a dedicării și pasiunii noastre“

Cu o tradiție de 30 de ani și o prezență puternică pe piața de încălțăminte din România, brandul Anna Cori continuă să se bucure de aprecierea clienților datorită calității produselor și diversității noilor colecții. Producând anual peste 300.000 de perechi de pantofi, compania își menține poziția de lider în această industrie.

Povestea lor a început în anul 1985, când Ilie Cornea a realizat primele perechi de pantofi. Mica afacere de familie s-a transformat în 1994 dintr-un atelier ce producea manual doar încălţăminte pentru bărbați, într-o adevărată fabrică care poartă şi azi numele fiului cel mic al familiei – DENIS. În 1996, Ana Cornea, soţia şi partenera de afaceri a fondatorului fabricii, a avut ideea înfiinţării unei secţii de încălţăminte pentru femei, în felul acesta luând naștere ANNA CORI. În 1999, adăugarea unei secții de genți și accesorii a contribuit la consolidarea și maturizarea brandului ANNA CORI, iar colaborarea cu designerul italian Davide Vaccari a completat și reinterpretat conceptul, cu accent pe calitatea pielii aduse din Italia, tălpii și căptușelii, susținute de un nivel ridicat de tehnologizare al fabricii și de priceperea echipei de creație formată din peste 400 de angajați. Această transformare a reușit să propulseze brandul în topul producătorilor de încălțăminte din România.

De curând am avut bucuria să stăm de vorbă cu Andreea Cornea, directorul de marketing al companiei și fiica celor doi fondatori. Tânăra s-a implicat activ în evoluția din ultimii ani a companiei, participând încă din perioada liceului la târguri de modă și sesiuni de brainstorming. După ce a dobândit o înțelegere a industriei modei, la doar 19 ani, Andreea a început să coordoneze shooting-urile de produs și campaniile publicitare, aducându-și contribuția la promovarea imaginii brandului.

În strategia sa de marketing, Andreea a adus un suflu nou, implementând proiecte precum deschiderea de noi magazine în centre comerciale cheie și rebranding-ul locațiilor existente. Aceste inițiative au permis companiei să se adapteze nevoilor pieței actuale și să rămână competitivă.

Întrebată despre cum arată strategia de viitor, Andreea ne-a declarat că au planuri bine conturate pentru extinderea pe piețele internaționale și lansarea unei aplicații mobile care să îmbunătățească experiența de shopping a clienților. „Deschiderea de noi magazine în țară este deja în desfășurare,” ne-a spus Andreea Cornea, anunțând planurile de expansiune.

Business Leaders: Care sunt valorile care stau la baza brandului Anna Cori și ce înseamnă pentru tine să lucrezi într-o companie cu o istorie atât de bogată?

Andreea Cornea , Director de Marketing Anna Cori: Valorile care stau la baza brandului Anna Cori sunt eleganța, feminitatea și povestea. Fiecare colecție Anna Cori este gândită pentru a reflecta aceste atribute, oferind femeilor nu doar produse de înaltă calitate, ci și o experiență unică care le permite să-și exprime personalitatea și să se simtă speciale. Eleganța se regăsește în designul sofisticat și detaliile rafinate ale fiecărui produs, feminitatea este evidențiată prin stilurile care pun în valoare frumusețea și grația femeii, iar povestea fiecărui articol este legată de tradiția și măiestria cu care sunt realizate, transmițând o moștenire de pasiune și dedicare.

Pentru mine, să lucrez într-o afacere cu o istorie atât de bogată înseamnă mai mult decât un simplu loc de muncă.

Este o onoare și o responsabilitate să continui tradiția familiei mele, să mențin standardele ridicate pe care clienții noștri le așteaptă și să inovez, păstrând în același timp esența brandului.

Fiecare zi este o oportunitate de a învăța din experiența acumulată de-a lungul anilor și de a contribui la dezvoltarea unei afaceri care a crescut odată cu comunitatea locală și a devenit un simbol al calității și eleganței în toată țara. Este o mândrie să fac parte din această poveste și să aduc o contribuție la viitorul brandului Anna Cori, păstrând valorile care l-au făcut să fie atât de apreciat.

Care sunt cele mai importante realizări și momente cheie în evoluția și istoria brandului Anna Cori, din perspectiva ta, ca director de marketing?

Consider că brandul a evoluat foarte frumos și organic. Încă de la început, viziunea părinților mei și a lui Davide Vaccari, designerul cu care colaboram, s-a completat frumos și cred că asta se reflectă în fiecare produs Anna Cori. Deschiderea magazinelor în cele mai importante centre comerciale din țară a fost un moment cheie în evoluția brandului. De asemenea, rebrandingul locațiilor cu noul concept în care este foarte bine evidențiată și zona destinată produselor pentru bărbați, Denis.

Cum ați gestionat provocările generate de creșterea concurenței în industria modei și încălțămintei din România?

Într-o industrie atât de dinamică precum cea a modei și încălțămintei, creșterea concurenței reprezintă atât o provocare, cât și o oportunitate de a evolua și de a ne diferenția. Pentru a aborda aceste provocări și a valorifica oportunitățile, am implementat o serie de strategii adaptative și inovative.

Ne-am concentrat mereu pe menținerea și îmbunătățirea constantă a calității produselor noastre. Clienții recunosc și apreciază calitatea, iar aceasta este o componentă esențială a brandurilor noastre, Denis și Anna Cori. Prin investiții în tehnologie de vârf și materiale premium, asigurăm durabilitatea și estetica produselor noastre.

Cum vă diferențiați de alte branduri de încălțăminte?

Clienții sunt atrași cel mai mult de produsele Anna Cori datorită combinației unice de eleganță, calitate superioară și poveste autentică pe care o oferim.

Cum vedeți evoluția pieței de încălțăminte în România și care sunt strategiile pe care le aveți în vedere pentru a rămâne competitivi în acest domeniu?

Evoluția pieței de încălțăminte pentru femei în România se caracterizează printr-o creștere continuă a cererii pentru produse de calitate. Clienții devin din ce în ce mai educați și exigenți, căutând nu doar estetică și confort, ci și sustenabilitate și autenticitate în produsele pe care le achiziționează. Pentru a rămâne relevanți și competitivi, ne-am concentrat pe diversificarea colecțiilor, pe extinderea rețelei de magazine în mai multe orașe din țară și chiar pe renovarea celor existente pentru a fi mai actuale și pe un mic rebranding pentru a moderniza imaginea branduui Anna Cori.

Te implici activ de aproape 10 ani în activitatea companiei, care sunt cele mai mari satisfacții pe care le-ai avut până acum și care sunt momentele ce au reprezentat mari provocări?

Cele mai mari satisfactii au venit după câțiva ani de muncă și implicare alături de părinții mei. Am învățat de la un moment dat să preiau și să dezvolt anumite părți ale business-ului cum ar fi magazinul online, campaniile de imagine și de comunicare și o parte din colaborarea cu designerii pentru dezvoltarea colecțiilor Anna Cori.

Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de Anna Cori?

Cea mai frumoasa amintire din copilarie legată de brand este că aveam oportunitatea să îmi petrec timpul liber în departamentul de creație printre diverse materiale și accesorii, șchite și prototipuri, mulți pantofi și oameni pasionați de ceea ce fac. Încă de atunci, visam să ajung să lucrez și eu în acest domeniu.

Ce lecții legate de antreprenoriat și leadership ai primit de la părinți și cum le aplici în gestionarea și dezvoltarea brandului Anna Cori?

Fiind mult timp în preajma parintilor mei, am învățat că perseverența, seriozitatea ș dedicarea sunt calități esențiale în leadership și antreprenoriat. Mi-au transmis valori pe care le pot aplica atât în viața mea personală cât și în business. Părinții mi-au demonstrat că lucrurile făcute dintr-o stare autentică au o continuitate frumoasă.

Ce planuri aveți pentru următorii ani și care sunt cele mai mari oportunități pe care le anticipați pentru brandul Anna Cori?

Avem deja în desfășurare deschiderea de noi magazine în țară iar în următorii ani plănuim extinderea în diverse țări din Europa. Aplicația mobilă Anna Cori & Denis este un proiect la care lucrăm de ceva timp și care urmează să fie lansată în curând.

Lizeta Maria

View all posts