Business Leaders > Noutati > Innovation Labs deschide rampa de lansare pentru Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, invită pasionații de tehnologie și inovare digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Ediția 2021 a programului Innovation Labs se va desfășura în format online, pentru a păstra condițiile de siguranță în contextul curent.

Înscrierea la cele 5 Hackathoane din 2021 se poate face până la:

 • 4 martie pentru Hackatoanele din 6-7 martie din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara
 • 18 martie pentru Hackatoanele din 20 – 21 martie din Sibiu și București accesând www.innovationlabs.ro/register.

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura la nivel național în perioada martie – octombrie 2021 în cele 5 orașe, este organizat de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD– Groupe Société Générale, Atos, Orange, Elrond, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, și în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Innovation Labs este implementat alături de partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea „Babeș–Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Innovation Labs invită însă tineri din toate universitățile să se alăture programului în centrul Innovation Labs cel mai apropiat lor – profitând de organizarea online a programului.

Răzvan Rughiniș, co–fondator Innovation Labs: „Vă invităm într-o experiență de autodescoperire și de reinventare – prin relații, mentorat, pasiune pentru tehnologie și conectarea la comunitatea Innovation Labs! Experiența de start-up este o verigă cheie în economia următorilor ani, în care gândirea colaborativă, disruptivă și autonomia în decizii sunt prețuite tot mai mult. Innovation Labs oferă un mediu prietenos de experimentare și rețele strânse de sprijin tehnologic și de mentorat de la jucători de vârf din ecosistemul inovării. Comunitatea Innovation Labs vă așteaptă în cea de-a 9-a ediție și vă lansează provocarea: Make it real!”

De ce să vă alăturați programului Innovation Labs?

Innovation Labs este principalul program universitar de accelerare dedicat start-up-urilor tehnice și are ca scop creșterea generațiilor tinere de noi antreprenori români și manageri de produse tehnice, prin crearea unui context actualizat de debutare, învățare și practică în mediul business.

Echipele calificate în Innovation Labs 2021 vor avea parte de un program de mentorat și susținere de 7 luni – menit să le sprijine în a transforma o simplã idee într-un produs minim viabil (MVP) validat de clienți reali. În plus, programul oferă mentorat specializat pentru creșterea produselor, acces la parteneri de business și la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul partenerilor programului, vizibilitate media și oportunități diverse de deschidere.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe data de 14 octombrie la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, a partenerilor și a reprezentanților mass media. Demo Day aduce împreună oameni care utilizează tehnologii captivante în realizarea unor produse inovative, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, care deschid conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs va deschide un nou început pentru echipele finaliste, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori, dar și prin integrarea lor în comunitatea de alumni a programului.

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2021

Participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe, în funcție de specificul acestora:

 • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută cu precădere de Fundația Româno-Americană;
 • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de Orange și sprijinită activ de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării. Ne adresăm echipelor de cercetători cu rezultate tehnice deosebite, care vor beneficia de susținere în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri;
 • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat pe una dintre verticale, tinerii participanți în program vor construi pas cu pas un prototip viabil pentru lansarea în piață. Drumul inițiatic, de transformare a unei idei într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali, este susținut în mod specific de către parteneri ai Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.

Astfel, verticalele propuse pentru 2021 sunt: Agriculture – promovată și susținută de Romanian-American Foundation, Cybersecurity – cu susținerea Atos, Fintech – cu susținerea BRD – Groupe Société Générale, Blockchain – cu susținerea Elrond, Health & Lifestyle, Retail – cu susținerea Carrefour, Smart Cities și Smart Mobility.

Innovation Labs – povești de succes din 2013 până în prezent

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 9-a ediție. În cei 8 ani de activitate, peste 385 de echipe și peste 2000 de participanți au experimentat, alături de o comunitate centrată pe încurajarea spiritului antreprenorial, parcursul dezvoltării propriului produs în  ecosistemul de start-up-uri tech, în cele 5 orașe din România.

Printre echipele de succes ale Innovation Labs se numără:

 • OncoChain (2019, www.OncoChain.com) – produs creat pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale pentru pacienții oncologici, prin crearea unui cadru care să faciliteze furnizarea de servicii medicale centrate pe pacient. Echipa OncoChain a ridicat în 2020 finanțare pe Seedblink;
 • CODA Footprint (2015, www.codaintelligence.com) – o soluție de securitate cibernetică inovatoare pentru corporații, bazată pe crearea unei amprente digitale care permite identificarea rapidă a riscurilor, eliminarea vulnerabilităților și comunicarea eficientă între manageri și experții tehnici. Start-up-ul a ridicat în 2020 finanțare prin Early Game Ventures și ROCA X;
 • XVision (2018, www.xvision.app) – un produs care folosește inteligența artificială pentru a interpreta online, în mod automatizat, radiografiile, susținându-i pe specialiștii din domeniu în procesarea volumului mare de imagini medicale pe care îl au de analizat. XVision a ridicat în 2020 finanțare prin GapMinder, ROCA X, Cleverage, Growceanu și un investitor privat;
 • KNOSIS.AI (2019, knosis.ai) – un marketplace unde se întâlnesc atenția și cunoștințele umane cu algoritmii de Machine Learning pentru a crea Inteligență Hibridă, capabilă să (de)codeze, să clasifice și să proceseze tipare vizuale/textuale din imagini prin tehnologia computer vision, și – în curând – modele multi-lingvistice și de limbaj natural. KNOSIS.AI își propune să devină un dicționar universal de concepte din care oamenii și mașinile pot învăța, într-o simbioză perfectă. KNOSIS.AI a ridicat o finanțare în 2020 din partea BinBox Global Service, ajungând astfel la o evaluare de 1,5 mil euro.
 • Appsulate (2018, www.appsulate.com) – produs care împiedică pierderea datelor, protejează împotriva atacurilor malware și oferă vizibilitate asupra acțiunilor utilizatorilor care lucrează la distanță. Appsulate a realizat exit-ul în 2019 către unicornul american Zscaler;
 • Soleadify (2018, www.soleadify.com), start-up ce folosește sisteme de învățare automată pentru crearea de instrumente pentru marketing digital. Start-up-ul a ridicat finanțare în 2020 prin Seedblink;
 • Pentest–Tools (2017, www.pentest-tools.com) – serviciu online ce permite utilizatorilor, cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice, să testeze singuri securitatea unui website. Pentest–Tools este deja o soluție activă, aflată în plină dezvoltare privind elaborarea unor noi teste și funcționalități. Serviciual este integrat și în platforma Orange https://threatmap.ro/;
 • uRADMonitor (2016, www.uradmonitor.com) – sistem distribuit de senzori de mediu cu impact la nivel global, prezent în peste 45 de țări; inclus în proiecte Orange Smart City;

Parteneri și susținători ai programului Innovation Labs

Innovation Labs 2021 este un program organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, Elrond, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Echipele participante beneficiază de susținere din partea partenerilor tehnologici ai programului: Adobe, Keysight, Fitbit, DPD Romania, Medicover, Eximprod Grup, Windsoft, PSS Prosoft Solutions, NXP, Ortec, Endava, PentestTools, BRD Mindcraft în București, AROBS, Linnify, Macadamian, Wolfpack Digital în Cluj-Napoca, Intel în Timișoara.

Innovation Labs este un program universitar implementat alături de partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Business Leaders

View all posts

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *