Business Leaders > Companii > Cristian Giurgescu, dezvoltatorul Evia Pallady: „Nu mă așteptam să vindem atât de bine. Apetitul pentru investiții încă este la cote destul de ridicate“

Cristian Giurgescu, fondatorul Total One Construct, a intrat în lumea businessului în urmă cu 15 ani. Imediat după terminarea liceului a început alături de fratele său Bogdan comerțul cu ATV-uri, apoi s-au dezvoltat către segmentul de scutere și ulterior au trecut în zona produselor de bricolaj. Astfel că anul trecut firma a ajuns la o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro și peste 100 de angajați.

Între timp antreprenorul și-a dorit să iasă din acel business, a deschis magazinul online Atomico, tot pe nişa produselor de casă, grădină şi bricolaj, și a investit 9 milioane de euro în proiectul rezidenţial Evia Pallady din sectorul 3 al Capitalei, pe care l-a lansat în a doua parte a anului trecut.

„Evia Pallady este un proiect foarte frumos. Am ales această zonă pentru că este cerută pe piață, este o zonă bine manageriată, are centru comercial, școli, grădinițe. Valoarea proiectului este de aproximativ  9-10 milioane de euro. Fiind în construcție îmi este greu să fac o estimare precisă. Mare parte din sumă este capital propriu, însă suntem în discuții să luăm un credit pentru a merge mai repede și a ne orienta către alte investiții“, a povestit Cristian Giurgescu în cadrul interviurilor Business Leaders.

Cele două blocuri Evia Pallady totalizează 94 de apartamente de tip studio, cu 2, 3 și 4 camere care au fost gândite pentru familii tinere. Până acum au fost vândute 40% din apartamentele primei construcții.

„Am fost destul de surprins, nu mă așteptam să vindem atât de bine. Nici nu ne-am apucat de zidărei și compartimentare și deja am reuși să vindem 40% din primul tronson. O bună parte din ce am vândut a fost cu avansuri între 50 – 80% din valoarea apartamentelor, ceea ce este extraordinar de bine. Apetitul pentru investiții este încă la cote destul de ridicat“, a spus antreprenorul.

Apartamentele finalizate din zona Pallady se vând cu un preț mediu de 1500 euro metrul pătrat

„Prețurile sunt în creștere din cauza materialelor de construcții și a manoperei. Acum, în medie, în zona Pallady un metru util costă între 1200 -1300 de euro, dar cred că până la finalul anului se va ajunge pe la 1500 de euro în cazul celor în construcție. Cele finalizate se vând deja cu o medie de 1500 euro metrul pătrat. De obicei diferența dintre prețul din faza de construcție față de prețul apartamentului cu recepția făcută este cu 20-30% “, a explicat antreprenorul.

Planul dezvoltatorului este să vândă toate apartamentele înainte de recepția proiectului și să înceapă construcția altor construcții în zona Pallady pentru ca mai apoi să se dezvolte în zone turistice.

„Suntem în tratative cu proprietari de teren și vrem să extindem numele Evia prin noi construcții. Mai avem în plan să facem în 3-5 ani câte un complex turistic la mare și la munte“, a explicat fondatorul Total One Construct.

Business Leaders

View all posts