Business Leaders > Companii > Cele mai inovatoare programe de wellbeing organizațional au fost premiate la Gala Corporate Wellbeing Award 2024

Cea de-a X-a ediție a Galei Corporate Wellbeing Award, organizată de Dynamic HR, a avut loc pe 14 mai, reunind liderii de resurse umane din România pentru a celebra importanța tot mai mare a wellbeingului organizațional. Acest concept devine un pilon esențial pentru atragerea și retenția talentelor în companiile moderne.

„Prin acest eveniment unic în România, oferim liderilor de HR un cadru de referință, sprijinindu-i în promovarea programelor de wellbeing în organizațiile lor. Le oferim recunoaștere, inspirație prin informații de ultimă oră și studii de caz, precum și oportunități valoroase de networking. Această zi nu este doar o gală obișnuită; nu accentuăm competiția sau trofeele, punem un foarte mare accent pe inspirație reciprocă,” a declarat Simona Nicolaescu, Managing Partner, Dynamic HR.

Gala Corporate Wellbeing Award a scos în evidență principalele tendințe și preocupări ale angajatorilor și angajaților din România legate de wellbeingul organizațional. Prezentările susținute de speakerii invitați s-au bazat pe statistici și cercetări realizate de companiile reprezentate sau pe studii globale, oferind astfel o imagine clară și cuprinzătoare asupra subiectului.

Iată câteva dintre informațiile prezentate:

 • Clementina Anghelache (coach, speaker, Publisher Learning Network și Psychologies): Angajații fericiți sunt cu 31% mai productivi și fac vânzări cu 37% mai mari. În medie, angajații se pot concentra doar 7 minute înainte de schimbarea ecranelor.
 • Georgiana Andrei (Corporate Sales Director, Rețeaua de Sănătate Regina Maria): 70% din angajați consideră că angajatorii sunt responsabili de starea lor de bine. Costurile cu prezenteismul sunt de 10 ori mai mari față de acelea generate de concediile medicale.
 • Raluca Dumitra (CMO, eJobs): Aproape un sfert din angajații români simt că și-au pierdut echilibrul emoțional și peste 37% se simt epuizați. 67% din ei au simțit nevoia să apeleze la ajutor psihologic specializat, în ultimul an.
 • Dan Moraru (CEO, 7card): 56% din companiile care măsoară ROI pentru programele de wellbeing au o întoarcere a investiției mai mare cu 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dolar investit, câștigă mai mult de 2 dolari.

Jurizarea proiectelor de wellbeing prezentate în cadrul Galei Corporate Wellbeing Award a fost realizată pe baza voturilor publicului, format din reprezentanți ai comunității de HR din România, și a evaluărilor unui juriu de specialitate. Criteriile principale de evaluare au fost gradul de inovație și impactul asupra stării de bine a angajaților. Alături de Premiul cel mai Mare, acordat Băncii Transilvania, au fost desemnate următoarele proiecte de wellbeing organizațional ale anului 2024:

 • „Better Together” (PwC): premiul pentru categoria „Inovație”
 • „The Butterfly Effect” (Metropolitan Life): premiul pentru categoria „Impact maxim”
 • „E despre mine” (Provident Financial România): premiul pentru categoria „Inspirație”
 • „P.O.P. – People of Policolor” (Policolor): premiul pentru categoria „Sustenabilitate”
 • „Better Me Wellbeing” (EY): premiul pentru categoria „Leadership”
 • „RADIO RO-Gratitude” (Druckfarben): premiul pentru categoria „Originalitate”
 • „Screening-ul salvează vieți” (Banca Transilvania): premiul pentru categoria „Pionierat”
 • „Adaptive Longevity” (HP): premiul pentru categoria „Sănătate mintală”
 • „Lights, Camera, Thrive!” (Avon): premiul pentru categoria „Comunitate și impact”

Gala Corporate Wellbeing Award a fost organizată cu sprijinul partenerilor săi: Metropolitan Life, Regina Maria, Aqua Carpatica, Doctor Skin, 7card, World Class, Editura Trei, Farmacia Vedra, Sweeteria, Complice, Avon, Republica Bio, Nutrivita, Drum Cafe, Swissotel Poiana Brașov.

Prezentă pe piață din anul 2004, Dynamic HR este o firmă de training care ajută companiile în dezvoltarea angajaților și a competențelor acestora, având un impact semnificativ asupra indicatorilor de performanță la nivel de business. Specializată în livrarea de servicii de resurse umane, Dynamic HR oferă programe de training, creșterea coeziunii de echipă și wellbeing, având un impact profund asupra stării fizice și emoționale a angajaților. Este primul furnizor de servicii de wellbeing din România, din anul 2010, și a dezvoltat o platformă online dedicată sănătății mintale, www.lifefitsimonanicolaescu.ro.

Lizeta Maria

View all posts