Business Leaders > Good Life > Alimente care ajută la păstrarea hidratării pielii pe timpul verii

Una dintre manifestările inițiale ale deshidratării organismului are ca simptom uscarea pielii. Această afecțiune apare deoarece pielea conține aproximativ 30 la sută apă, care contribuie la suplețea, elasticitatea și rezistența sa. O piele bine hidratată are și un aspect sănătos. Există mai multe modalități de hidratare a pielii, cum ar fi utilizarea produselor de îngrijire potrivite tipului tău de piele și consumul de alimente care favorizează sănătatea pielii.

Dacă pielea ta pare uscată, descuamată sau iritată, este momentul să îți reevaluezi obiceiurile de hidratare și pe cele alimentare. Ai nevoie de hidratare atât la interior cât și la exterior. Pe lângă consumul de apă pe care îl poți crește folosind încă de la micul dejun băutura concentrată cu Aloe Vera, poți încerca și sfaturile noastre de mai jos.

7 alimente bogate în apă pe care să le încerci în acest sezon În fiecare zi, asigură-te că bei cel puțin 8 pahare de lichide, care includ băuturi precum ceaiul, laptele și cafeaua, inclusiv băuturi care contribuie la procesul de hidratare. Pielea ta îți va mulțumi și dacă adopți o dietă bogată în antioxidanți, cum ar fi vitaminele A, C și E.

Te întrebi de unde să începi? Iată o listă de alimente bogate în apă pe care le poți încerca în acest sezon:

1. Pepene verde

Pepenele verde este un fruct cu un conținut ridicat de apă (peste 90 la sută) și conține minerale și substanțe fitochimice precum licopen, vitamina C și betacaroten – toate acestea putând contribui la sănătatea pielii. De fapt, în comparație cu roșiile, căpșunile sau guavele, pepenele verde conține o cantitate importantă de antioxidanți. Te poți bucura de pepenele verde pe tot parcursul anului ca o gustare sau îl poți amesteca cu alte ingrediente pentru un smoothie delicios și răcoritor.

2. Portocale

Fructele au o varietate de arome, cum ar fi dulce sau acru, și au, de asemenea, texturi diferite. Portocalele sunt întotdeauna bune de avut pe lista de cumpărături sau în bolul de fructe de acasă. Ca și pepenii verzi, conțin multă apă (80-89%), precum și vitamina C. Poți lua portocale oriunde și chiar le poți decoji fără cuțit.

3. Legume

Părinții le spun adesea copiilor să mănânce legume, dar știai că legumele contribuie și la sănătatea pielii? Anumite legume au un conținut ridicat de apă, cum ar fi spanacul (90-99%), morcovii și broccoli (80-89%). Încearcă să le incluzi în mesele tale de zi cu zi.

4. Iaurt

Ți-a trecut vreodată prin minte că, pe lângă faptul că îți susține sănătatea digestivă, iaurtul contribuie și la aportul de lichide? O porție de iaurt conține în jur de 80-89% apă.

5. Murături

Murăturile sunt de obicei considerate garnitură pentru a completa o masă și ca intensificatori de aromă. Știai că acestea contribuie, de asemenea, la conținutul total de apă din alimentație? Murăturile conțin mai mult de 90 la sută apă. Acest volum provine din procesul de fermentare, care include adesea adăugarea altor forme de lichid și condimente pentru a ajuta la menținerea sau creșterea conținutului de apă.

6. Salate de fructe și legume

Adoptă un nou obicei, cum ar fi să servești salate ca aperitiv înainte de felul principal. Poți încerca o salată de fructe, o salată de legume sau o combinație dintre acestea. Pe lângă faptul că îmbunătățesc pofta de mâncare, salatele care conțin fructe și legume proaspete contribuie, de asemenea, la aportul de lichide. De fapt, salata verde, folosită în mod obișnuit în salate, conține peste 90 la sută apă.

7. Supe

Supa este un alt aperitiv pe care îl poți adăuga la mesele tale. Un bol de supă caldă înainte de cină ar putea ajuta la relaxarea sistemului digestiv, pregătindu-l pentru felul principal.

7. Smoothie-uri sau shake-uri proteice

Shake-urile sunt o modalitate excelentă și convenabilă de a-ți îmbunătăți aportul de lichide. Le poți personaliza în funcție de preferințe – amestecă propriile ingrediente, poți chiar să adaugi și pudră proteică. Pe lângă conținutul bogat în apă, multe fructe furnizează și fibre.

Business Leaders

View all posts