Business Leaders > Companii > VIDEO Aura Oprea, Chocolissimo: „Ciocolata personalizată a devenit cadoul preferat al românilor de sărbători. În perioada Paștelui vânzările de ciocolată premium au crescut cu 35 % față de anul trecut“

Consumatorii români au devenit în ultimii ani din ce în ce mai interesați de produse premium personalizate, ciocolata ocupând un loc fruntaș în preferințele acestora. Dovadă stă faptul că România se află în top 5 importatori de ciocolată din UE, cu un consum de peste 34.000 tone de ciocolată.

Piața de ciocolată din România era estimată în 2021 la 55,2 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 10% față de anul precedent, potrivit analiștilor KeysFin.

Și în segmentul B2B, companiile au început să investească tot mai mult în cadouri pentru partenerii de afaceri sau angajații lor, ciocolata premium fiind o opțiune apreciată. Mai mult decât atât, companiile investesc în creșterea notorietății și fidelizarea clienților prin personalizarea cadourilor cu mesaje și logo-uri.

Ciocolata este o alegere excelentă pentru o gamă largă de ocazii din sectorul corporate, cum ar fi Paștele, Ziua Internațională a Femeii, Ziua Angajatului sau pentru conferințe și întâlniri de afaceri.

Conform Chocolissimo România, vânzările de ciocolată cresc de 3 ori în preajma sărbătorilor de Paște, comparativ cu perioada obișnuită din an. Compania a înregistrat în această perioadă creșteri ale comenzilor de ciocolată cu până la 35% față de aceeași perioadă a anul trecut.

„Ciocolata personalizată a devenit cadoul preferat al românilor de sărbători. În perioada Paștelui vânzările de ciocolată premium au crescut cu 35 % față de anul precedent. Lucrăm extraordinar de bine și cu clienții corporate. Sunt companii pentru care realizăm cadouri din ciocolată încă de la lansarea noastră pe piață, de peste 7 ani. Faptul că produsul premium poate fi și personalizat, îl face și mai apreciat de către clienții corporate.”, spune Aura Oprea, manager Chocolissimo România.

În gama produselor pentru sărbătorile de Paște se găsesc ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, figurine specifice sau decoruri de sezon. O opțiune foarte apreciată pentru cadourile corporate sunt și telegramele cu litere din ciocolată. Acestea pot fi personalizate cu mesaje, nume, date importante sau imagini și sunt livrate în cutii sau ambalaje decorative care sugerează spiritul sărbătorii și pot fi însoțite de cărți, flori, vin sau tradiționala pască.

Degustările de ciocoltă belgiană premium, un nou trend în companiile care vor să-și arate apreierea față de angajați

Ciocolata premium nu este căutată doar de sărbători. Peste an, companiile aleg să-și arate aprecierea față de angajați prin evenimente cu degustări de ciocolată. În cadrul acestora angajații companiilor au ocazia să deguste diferite tipuri de ciocolată și să discute cu un specialist despre modul de preparare,  istoria acestui produs și cele mai apreciate combinații de gusturi și arome din lumea ciocolatei.

„În această perioadă am demarat și un proiect special pe segmentul corporate: Virtual Chocolate Tasting Event prin care, timp de o ora, organizăm o degustare de praline Chocolissimo, pe care fiecare le-a primit la birou, sau acasă, sub formă unui kit de degustare. S-a dovedit a fi foarte apreciată prezentarea făcută de maestrul nostru ciocolatier de origine belgiană” , a spus Aura Oprea.

Diferența dintre ciocolata premium și ciocolata comercială

Calitatea ingredientelor și tehnologia de producție sunt principalii factori care diferențiază ciocolata premium de cea comercială. Pentru ciocolata premium se utilizează doar cele mai bune și cele mai aromate boabe de cacao, adesea provenite din regiuni selecte, unde condițiile de cultură sunt optime. În plus, ciocolata premium are un conținut ridicat de cacao, de obicei între 70% și 90%. Ciocolata premium este deseori realizată în cantități mai mici și cu mai multă atenție acordată detaliilor, ceea ce face ca aceasta să fie un produs de lux.

Despre Chocolissimo România:

Chocolissimo este brandul internațional de ciocolată premium, prezent și în România din 2015. Chocolissimo România oferă consumatorilor interesați de produse din ciocolată premium, o gamă largă de praline, figurine, tablete și specialități pe bază de ciocolată. Produsele Chocolissimo sunt achiziționate și pentru a fi dăruite, fiind lansate colecții speciale dedicate sărbătorilor de Crăciun, Paște, Mărțișor, dar și diverse aniversări sau ocazii de peste an.

Lizeta Maria

View all posts