Business Leaders > Good Life > Amână vizita la salon. Alina Rau, stilist Wella Professionals, îți propune trei coafuri pe care să le realizezi în confortul casei tale

Dacă ai părul lung și îți dorești o coafură lejeră, nu trebuie să aloci prea mult timp pentru realizarea acesteia. Cele mai în vogă sunt buclele lejere pe care le poți obține cu ușurință, fie cu ajutorul surselor de căldură precum placa de păr sau ondulatorul, fie cu ajutorul bigudiurilor, o variantă mai puțin dăunătoare firului de păr.

Pentru părul fin și subțire, procesul de obținere al acestor bucle poate fi simplificat în câțiva pași, pe care ni-i explică Alina Rau, stilist Wella Professionals.

„După spălare, se aplică pe părul umed un produs de styling precum EIMI Perfect Setting cu scopul de a-i oferi volum. Mai apoi, se usucă părul și se secționează în trei meșe pe care le rotești pe două sau trei degete, în funcție de cât de mare îți dorești să fie bucla. Aceasta se prinde la baza rădăcinii cu ajutorul unor clipsuri. Ulterior, se desprind clipsurile, iar buclele pot fi lăsate în forma obținută sau desfăcute cu ajutorul unei perii de păr, de la rădăcină până la vârfuri, devenind astfel mai relaxate. La final, poți obține fixare cu ajutorul fixativului EIMI Mistify Me Light prin pulverizarea produsului fie pe deasupra coafurii, fie prin interior”, explică Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Pentru părul mediu spre lung și cu un fir gros și des, buclele texturate pot fi obținute și acasă. Cum? Cu un pic de îndemânare, cu ajutorul unor agrafe, dar și a produselor de hidratare.

„Dacă facem referire la un păr colorat, folosește șamponul și tratamentul Wella Color Brilliance. Dacă părul este decolorat, atunci optează pentru șamponul și tratamentul Wella Fusion Repair”, ne sfătuiește specialista Wella Professionals. ”Imediat, după ce ți-ai spălat părul, absoarbe excesul de apă cu ajutorul unui prosop prin mișcări de tamponare. Aplică pe vârfuri uleiul SP LuxeOil în amestec cu o cremă coafantă Wella Invigo Frizz Control. Cu ajutorul unui pieptăn, distribuie produsul uniform. Următorul pas este uscarea părului în totalitate, apoi rularea unor meșe mici de păr de grosimea unui degete, pe care le vei prinde la baza rădăcinii cu ajutorul unei agrafe. Poți lăsa părul prins peste noapte, iar dimineața, desfaci buclele cu ajutorul degetelor. Pentru mai multă textură folosește fixativul Wella Mistify Me Light”, explică Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Doamnele care îți doresc o coafură rapidă și elegantă pot opta pentru un coc, fie el prins lejer, fie cu un aspect finisat. Similar celorlalte coafuri și aceasta poate fi realizată în confortul casei.

„Pe părul proaspăt spălat ai nevoie să aplici două produse: Wella EIMI Body Crafter, pentru obținerea volumului în zona rădăcinii și Wella EIMI Thermal Image pentru protecție termică. Cu ajutorul unei perii rotative și a unui uscător de păr poți forma bucle lejere și volum. Prinde părul într-o coadă lejeră, pe care ulterior o împarți în două zone pe care le poți împleti classic sau le poți reinterpreta într-o formă avangardistă. Din cele două zone împletite se obține o textură, iar cu ajutorul fixativului Wella EIMI Mistify Me Light se modelează după plac și se prind cu ajutorul unor agrafe de jur împrejurul cozii prinse”, sugerează Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Business Leaders

View all posts