Wantsome, Academia Prietenoasă de IT din Iași, anunță o serie de evenimente online derulate în lunile iunie și iulie. Participarea este gratuită și toți cei pasionați de IT sau interesați de o carieră în această industrie pot afla direct de la profesioniști ce presupune acest lucru.
Seria de evenimente pregătită de Wantsome începe din 9 iunie, ora 18:30, cu o sesiune demonstrativă pentru cursul de IT Beginner. Mentorul Andrei Ropotă va asigura toate informațiile necesare pentru cei care participă și îi va ajuta să înțeleagă ce presupune să pornești la drum în IT.
Evenimentele online pregătite de Wantsome între 11 iunie și 1 iulie
- Sesiune Demonstrativă pentru cursul de Introducere în Programare, 11 iunie 2021, ora 18:30, mentor Robert Ciobotaru
- Speed Dating – sesiune de Q&A de 30 de minute, live pe Facebook, 14 iunie, ora 18:00, cu Robert Ciobotaru
- Sesiune Demonstrativă pentru cursul de Business Analysis, 15 iunie de la ora 18:30, cu mentorii Iuliana Melinte și Sabina Craus
- Sesiune Demonstrativă pentru cursul de Programare Front-End, 18 iunie 2021 de la ora 18:30, cu Marius-Cătălin Popușoi
- Sesiune Demonstrativă pentru cursul de Network & Infrastructure, 23 iunie 2021, ora 18:30, cu Victor Epure și Bogdan Mocanu
- Speed Dating – sesiune de Q&A de 30 de minute, live pe Facebook, 28 iunie de la ora 18:00, cu Robert Ciobotaru
- Sesiune Demonstrativă pentru cursul de Testare Manuală & Intro în Testare Automată, 1 iulie 2021, ora 18:30, cu Andrei Ropotă
„Ce ne-am dorit încă din prima zi a Wantsome a fost să le arătăm tuturor ce înseamnă lumea IT-ului, ce presupune o carieră în acest domeniu, dar și cum funcționează structurile din spatele oricărui proiect IT. Că va fi sau nu o industrie aleasă de cât mai mulți oameni, pe noi ne bucură să îi ajutăm pe aceștia cu informațiile de care au nevoie. Trăim într-o lume digitală, iar digitalizarea va fi din ce în ce mai accelerată și IT-ul are aceste două fațete: dezvoltator și utilizator. Sperăm că prin evenimentele organizate de noi acum ajungem la ambele categorii”, a declarat Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome.
În fluxul obișnuit de derulare a cursurilor Wantsome, practica stă la baza educației, astfel încât cursanții să poată livra, pe baza cunoștințelor acumulate, un proiect. Practica la Wantsome presupune atât lucrul alături de mentori, în timpul sesiunilor de curs, cât și teme pentru acasă.
La finalul cursurilor pentru reconversie profesională (cu durată de 4 sau 5 luni), participanții au primul lor proiect prin care să pună în aplicare ce au învățat în perioada de pregătire teoretică. În ceea ce privește componenta de mentorat, aceasta presupune 70% practică prin care cursanții sunt ajutați, sprijiniți și provocați să învețe și să își consolideze abilități tehnice necesare în viitoarea carieră în domeniul IT. Seria de cursuri disponibilă poate fi consultată pe site-ul Wantsome.
Adauga comentariu